22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Vrijeme – promjenljivo i hladnije

Perast – Boka Kotorska – foto Boka News

“Početkom sedmice očekuje se jačanje anticiklone nad britanskim otočjem i kasnije na sjeveru Evrope što će blokirati ciklone koje prolaze tim područjem te usmjeriti hladan zrak sa sjevera prema našim krajevima. Stoga će početak sedmice biti u znaku hladnijeg vremena s temperaturama vazduha oko ili ispod prosječnih vrijednosti za doba godine. Uz povremenu kišu, tokom sedmice sve hladnije…”, piše portal Neverin.

I servis Severe Weather Europe najavljuje prodor hladnog vazduha u naša područja. Kako pišu, najhladnije će biti u četvrtak, dok bi se već u petak hladni val trebao početi premještati prema jugu.

Od petka je velika vjerovatnost oborina duž cijele obale, ponegdje i obilnije. Temperatura vazduha u postupnom padu, pa će hladno biti i na Jadranu.

Ponedjeljak:

Na jugu pretežno sunčano, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti. Na sjeveru, promjenljivo oblačno, ponegdje sa slabim padavinama, a u jutarnjim satima po kotlinama moguća magla i povećana niska oblačnost.

Vjetar sjevernih smjerova, mjestimično umjeren do jak. Jutarnja temperatura vazduha -4 do 9, najviša dnevna 0 do 17 stepeni.

Utorak:

Na jugu pretežno sunčano, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti. Na sjeveru promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo, a u jutarnjim satima po kotlinama magla i povećana niska oblačnost.

Vjetar slab do umjeren, na jugu ponegdje kratkotrajno pojačan, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha -9 do 6, najviša dnevna -4 do 14 stepeni.

Najčitanije