22.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Vučinović poručila: Sud je kazao što misli o Marovićevim insinuacijama, moj imovinski karton je dostupan javnosti

Marija Vučinović HRS

Nakon skoro 10 godina po drugi put je Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odbacilo krivičnu prijavu protiv Marije Vučinović bivše predsjednice Hrvatske građanske inicijative (HGI) koju je podnio Mato Marović, nekadašnji funkcioner HGI-ja, koji je poručio da nije zadovoljan takvom odlukom tužilaštva i da će se opet žaliti Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Ovim putem želim da istina dođe do šire javnosti kako bi na uporne klevete protiv mene stavila tačku, poručila je Vučinović u saopštenju za medije

„Vrlo je indikativno da se je Mato Marović prizvao pameti nakon odlaska iz stranke, iako je prethodno i sam godinama bio visoki funkcioner HGI-ja i učestvovao u svim odlukama koje su se donosile na organima stranke, pa tako i onim koje su vezane za financijsko poslovanje.

Nije mu smetalo da mjesečno prima honorar u gotovini i svojim potpisom to potvrdi, što je na sudu dokazano sa 22 bloka priznanica koje su date na uvid za period preko 8 godina.

Podsjetiću Mata Marovića, a i širu javnost, da su se sve odluke donosile dogovorno i transparentno  shodno Statutu. Zaboravio je i to da je na kraju godine isti on bio potpisnik završnih računa, što je priloženo kao dokaz na sudu.

Uporno se pitam da li iza ovakvih neosnovanih napada stoji njegov lični strah, po onoj staroj napad je najbolja odbrana. 

Naročito ističem da sam jedan od osnivača HGI-ja, da sam 4 godine davala svoj honorar za stranku,  da sam kao dugogodišnja predsjednica stranke vodila računa o finansijskim prioritetima i prije nego što smo počeli dobivati značajnija sredstva iz državnog budžeta kao parlamentarna stranka. U prilog tome ide i činjenica da je na računu HGI-ja u trenutku kada su me kolege iz stranke smjenile bilo 163.822,22 eura, od toga 138.892,22 eura redovnih sredstava i 25.000 eura oročenih sredstava. Ne mogu a da se ne osvrnem na taj sramni čin gdje je 12 članova Odbora imalo već pripremljenu odluku o mojoj smjeni bez ikakvog obrazloženja, a tako su udaljili i moje saradnike i simpatizere stranke. Što o tome misle glasači pokazalo se na posljednjim izborima.

Dakle, sve optužbe Mata Marovića protiv mene samo su klevete, što je i sud nekoliko puta potvrdio. Moj imovinski karton je svakome dostupan na uvid, kao i moj javni rad kao Predsjednice HGI-ja, Potpredsjednice Opštine Tivat, dugogodišnje odbornice u lokalnom parlamentu i Ministrice u Vladi Crne Gore u dva mandata“ – kaže se u saopštenju Marije Vučinović.

Najčitanije