16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Women Doc Accelerator, trening inicijativa za rediteljke i producentkinje u Tivtu

pozornica ilustacija foto: pixabay

Women Doc Accelerator, trening inicijativa namijenjena rediteljkama i producentkinjama dokumentarnog filma, od 21. do 26. septembra u Tivtu održava drugi dio ovogodišnjeg programa. Ovaj trening program plod je saradnje produkcijske kuće Wake Up Films iz Novog Sada, Underhill Festa iz Podgorice i Filmskog centra Crne Gore. Tokom četvorogodišnjeg postojanja CIRCLE se afirmisao kao jedna od vodećeh platformi za profesionalno usavršavanje filmskih stvaralaca u Evropi.

Među partnerima koji su domaćini različitih segmenata programa nalaze se Dok Leipzig, najstariji festival dokumentarnog filma u svijetu, filmski forum WEMW iz Trsta, a od prošle godine i Kanski festival.

Dvanaest odabranih rediteljki i producentkinja sa projektima iz Njemačke, Švedske, Rusije, Holandije, Litvanije, Slovenije, Srbije, Turske, Sirije, Azerbrejdžana, Kenije i Brazila, tokom boravka u Tivtu radiće sa uglednim filmskim stvaraocima i profesionalcima, na unapređivanju projekata i profesionalnih vještina ali i izgradnji održivih poslovnih modela i povezivanju sa globalnom profesionalnom zajednicom.

Ove godine među mentorima koji će boraviti u Tivtu naći će se: Hjubert Sauper, proslavljeni austrijski reditelj, scenarista i producent, dobitnik mnogih prestižnih filmskih nagrada i nominacije za Oskar, Bjanka Oana rumunska producentkinja čiji je film “Touch Me Not” pobijedio na Berlinalu 2018, a film “Kolektiv” ove godine imao dvostruku nominaciju za Oskar, iranska rediteljka Firouzeh Khosrovani pobjednica IDFA festivala 2020, švedski montažer Phil Jandaly, ekspert za autorska prava iz Italije Anna Lisa Putorti, Joanna Solecka – stručnjak vodeće evropske filmske marketinške agencije Alfapanda iz Švajcarske i sales agent i distributer Aleksandar Govedarica – Syndicado, Kanada.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije