17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Za komfor činovnika ne smije da fali

Tivat Opština

Opština Tivat uskoro će pojačati svoj već prilično brojan vozni park službenih automobila, nabavkom dva nova vozila ukupne procijenjene vrijednosti 30.000 eura. Lokalna uprava najmanje opštine u Crnoj Gori raspisala je tender za nabavku dva nova automobila „za pootrebe Opštine“ iako već raspolaže sa čak 15 službenih vozila. Ipak, kupovina dva nova putnilka automobila srednje klase sa dizel motorom, pokazla se kao neophopdna u situaciji kada je više nego trećina aktuelnog opštinskog voznog parka raspodijeljenja najvišim funkcionerima „za ličnu upotrebu 24/7“.

Tako opštinske automobile stalno i bez ograničenja u vremenu korišćenja i pređenoj kolometraži, kao bukvalno soptsvene porivatne automobile, koriste gradonačelnica dr Snežana Matijević (DPS), predsjednik lokalnog parlamenta Ivan Novosel (DPS) potpredsjednici Opštine Siniša Kusovac (DPS), Dejan Maslovar (SD) i Ilija Janović (HGI), te glavna administratorka Marija Sijerković (DPS). Imajuči u vidu prirodu i obim njihovog posla, većini njih službeni automobil na 24 satnom raspolaganju uopšte nije potreban, ali najviši opštinski funkcioneri Tivta koriste tu privilegiju dok se ostatak opštinskih činovnika tokom radnog dana „međusobno otima“ o preostalih 6-7 službenih vozila jer su 2 opštinska automobila namijenjena samo za Komunalnu policiju.

Opštinska uprava kojom u praksi rukovodi potpredsjenik Opštine i lider tivatske DPS Siniša Kusovac novac građana neštedimice troši za sopstveni komoditet i potrebe, pa je tako samo od početka aprila do danas sklopljeno ugovora vrijednih skoro 25 hiljada eura a koji se odnose na poboljšanje uslova rada lokalne administracije ili materijalne troškove za održavanje zgade Opštine. Svi ti ugovori sklopljeni su bez rapisivanje tenedra, po sistemu „javnih nabavki malih vrijednosti“, pa su tako opštinari za nabavku novih kancelarijskih zastava i obilježja izdvojili čak 9.825 ura novca poreskih obveznika, za radove na adaptaciji opštinkih prostorija utrošili su 6.150 eura, nove rolo zavjese na njihovim  kancelarijama plaćene su 3.800, a nabavka sredstava za održavanje higijene u zgradi Opštine koštala je Tivćane još 5.000 eura.

Sve to dešava se u vrijeme kada lokalna uprava izbjegava da kupi stvari koje su gradu zaista potrebne, poput specijalnog vozila „pauk“ za odnošenje nepravilno parkiranih automobila. Bez „pauka“ Komunalna policija ne može uvesto red na tivatski  ulicama što se pokazuje i ovih dana kada haos sa približavanjem sezone, postaje sve izraženiji. Kusovac je međutim, odbio da to uradi jer navodno grad nema novca da kupi „pauka“, pa će ga tivatska Komnunalna policija iznajmiti od nekog drugog crnogorskog grada i to samo tokom dva do tri mjeseca špica ljetnje sezone.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije