11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Za mržnju nemam ti kad”

Kotor, stari grad

Javna tribina “Za mržnju nemam ti kad” u organizaciji Instituta za medije Crne Gore biće održana 26. maja u 12:30 sati, u hotelu “Vardar”, u Kotoru.

“Tribina je namijenjena donosiocima odluka, zaposlenima u institucijama, civilnom sektoru, učenicima, mladima i svim građanima koji su zainteresovani za važna društvena pitanja i stoga vas molimo da ovaj poziv proslijedite vašim studentima.

Ovo je prilika da zajedno ukažemo na problem rastućeg trenda uvredljivog govora u javnom prostoru Crne Gore koji nerijetko prelazi u govor mržnje. Meta  uvreda, psovki, etiketiranja u medijima i na društvenim mrežama su postali predstavnici/e vlasti i opozicije, civilni aktivisti/kinje, pisci, kulturni radnici/e” – poručuju organizatori.

Kako kroz obrazovanje, jačanje medijske pismenosti, kulturu i umjetnost možemo spriječiti negativan uticaj ovih pojava na stavove građana i društvene vrijednosti, govoriće učesnici tribine:

Mladen Živković, profesor sociologije
Olivera Nikolić, novinarka, direktorica Instituta za medije
Paula Petričević, aktivistkinja
Tomislav Žegura, aktivista, radio Bruškin

Zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja mjesta, molimo Vas da učešće potvrdite do 21. maja odgovorom na ovu ili e-mail adresu imcg@mminstitute.org 

Takođe, molimo Vas da naglasite ako nijeste iz Kotora jer u tom slučaju organizator pokriva putne troškove.

Najčitanije