21.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Za razvoj poluostrva Luštica još 10 milona eura – raspisan tender za izgradnju vodovodne mreže

Luštica maslinjak

Uprava javnih radova raspisale je tender za izgradnju vodovodne mreže na posluostrvu Luštica. Vrijednost javne nabavke je 8,4 mil EUR bez, odnosno oko 10,16 mil EUR sa uračunatim PDV-om.

Pravo učešća na tenderu imaju svi ponuđači koji ispune tražene uslove. Rok izvršenja ugovora je 900 dana od uvođenja izabranog izvođača u posao

U tenderu je naznačeno da izvođač garantuje za kvalitet radova u roku od minimum 24 mjeseci. Takođe, izvođač garantuje za kvalitet opreme u roku od minimum 60 mjeseci. Garantni rok počinje da teče od dana dobijanja završnog izveštaja stručnog nadzora i primopredaje objekta.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 18. mart do 10 sati, a istog dana održaće se i njihovo otvaranje.

Skori početak realizacije ovog veoma važnog projekta za Lušticu i Herceg Novi najavljen je u krajem prošle godine. Kako je tada saopšteno, Opština Herceg Novi završila je projektnu dokumentaciju za izgradnju vodovodne mreže na ovom poluostrvu, za šta je izdvojeno oko 100.000 EUR.

Podsjetimo, tada je raspisan i 11,5 mil EUR vrijedan tender za izgradnju putnog pravca Monte Rose. Riječ je o putnom pravcu ukupne dužine 7,7 kilometara, od postojećeg puta Rose-Krašići do postojećeg puta Babunci-Krašići.

Izgradnja ove saobraćajnice, ali i vodovodne mreže od ključnog su značaja i za budući kompleks Ritz Carlton Montenegro.

Izvor:eKapija

Najčitanije