3 C
Kotor

Slušaj online radio

Za sedam dana od trajektne linije Kamenari-Lepetane prihodovano 127.000 eur-a

Trajekt 30 avgust – foto Roko Stjepčević

Crna Gora je u prethodnih sedam dana prihodovala 127.120 eur-a od trajektne linije Kamenari – Lepetane, saopštio je predsjednik Vlade, Dritan Abazović.

– Da podsjetim, godišnji prihod države dok su tom linijom upravljali “kumovi i prijatelji”, iznosio je nešto više od 200.000 EUR – naveo je Abazović na svom Twitteru.

On je dodao i da nema zastoja, ni čekanja.

– Nema zastoja, nema čekanja osim za one koji iz politčkih razloga ili ličnih frustracija ne govore istinu – poručio je Abazović.
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom zvanično je 18. februara preuzelo upravljanje jedinom trajektnom linijom u Crnoj Gori, kojom je od 2004. godine upravljalo preduzeće Pomorski saobraćaj.
Na toj liniji trenutno saobraćaju tri tajekta, od kojih je Morsko dobro jedan kupilo, drugi iznajmilo od Pomorskog saobraćaja, a treći mu je ustupila kompanija Yu Brive bez naknade.
Naplata karata na liniji Kamenari – Lepetane počela je 5. maja, kada je zvanično počeo da saobraća treći trajekt, Igalo, koji je za potrebe prevoza iznajmljen od Pomorskog saobraćaja.

Najčitanije