21 C
Kotor

Slušaj online radio

Za žensko preduzetništvo opredijeljeno 30.000 eura  

Tivat

Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu raspisala je juče javni konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine Tivat u ovu svrhu.

Na budžetskoj liniji Opštine Tivat za 2022. godinu za ovu namjenu opredijeljeno je ukupno 30.000 eura  Konkurs je otvoren do 25. novembra 2022. godine.

Pravo da se prijave na konkurs imaju žene koje su kao fizička lica registrovane kod nadležnih organa za obavljanje privredne djelatnosti, žene preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa, a imaju prebivalište, odnosno sjedište na teritoriji opštine Tivat.

Sredstva će biti usmjerena na biznis planove koji dosprinose ostvarianju utvrđenih ciljeva u strateškim dokumentima, programima i planovima Opštine Tivat, odnosno podstiču razvoj ekonomije, razvoj poljoprivrede, organske poljoprivredne proizvodnje, trgovine i zanatstva, ribolova, očuvanje tradicije i kulture, očuvanje životne sredine, dalji razvoj sporta i fizičke kulture.

Privredno društvo ili preuzetnica mogu konkurisati sa najviše dva biznis plana, od kojih opštinskm novcem može biti podržan jedan. Maksimalni iznos koji se može dodijeliti jednom biznis planu, je dio 30% od ukupnog iznosa opštinskih budžetskih sredstava predviđenih za podršku ženskom preduzetništvu u 2022.

Izvor:S.L.

Najčitanije