23.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Portonovi – preko 170 hiljada posjetilaca, zabava na trgovima i ulicama tokom avgusta se nastavlja

 

Portonovi

Portonovi je tokom jula zaista pokazao da je adresa za najbolje događaje ovog ljeta. Preko 170 hiljada posjetilaca, 30% više nego u istgom periodu prošle godine, uživalo je na trgovima Portonovog uz ABBA tribute bend sa simfonijskim orekstrom, Ninu Badrić, Jelenu Tomašević, Ivana Bosiljčića, Detour, Mjesnu muziku Đenović i mnoge druge, a u avgustu vas očekuje još koncerata koji su besplatni za sve posjetioce.

Pored koncerata, Portonovi je ugostio brojne umjetnike, a bio i mjesto za sportska dešavanja za velike i male.

U subotu, 5. avgusta na Marina trgu nastupiće Queen Symphony Sensation, tribute bend popularne rok grupe Queen koji će pratiti simfonijski orekestar. Program na trgu počinje od 20:00 kada će publiku zagrijati DJ Lucky Dee.

9. avgusta Marina trg je rezervisan za Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO). BGKO je međunarodni ansambl muzičara sa sjedištem u Barseloni koji se proslavio izvođenjem svojih interpretacija tradicionalne muzike sa Balkana, Bliskog istoka i Mediterana. Jedinstven zvuk koji je oduševio publiku širom svijeta stvaraju različiti umjetnički uticaji njegovih članova: Margherita Abita (glas, Italija), lvan Kovačević (kontrabas, Srbija), Julien Chanal (gitara, Francuska), Oleksandr Sora (violina, Ukrajina), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Xavi Pendón (klarinet, Španija) i Albert Enkaminanko (udaraljke, Španija). Prije njih, na Marina trgu od 20:00 nastupiće DJ Marko Milošević (MKDSL).

U petak, 11. avgusta, planirano je zabavno veče za cijelu porodicu. Od 19:00 na Marina trgu će nastupati različiti animatori, na štulama, monociklu i drugi, a za muzičku pratnju zadužen je bend Crveno i crno.

Koncert Montenegro Essence biće organizovan 18. avgusta na Vista trgu u Portonovom od 20:00  i predstavlja kombinovanje različitih muzičkih žanrova kroz dijalog nesvakidašnjeg sastava instrumenata muzičkog ansambla. Ovaj koncert gitar dua Nikčević i Bulatović pratiće orkestar sastavljen od gudača, duvača, harmonika, bas gitare i perkusija. Moć ovog ansambla, nudi široki zvučni  dijapazon od suptilnih romantičnih melodija, pa sve do neuobičajenih grmećih nepravilnih balkanskih ritmova.

Portonovi

Mladi umjetnik Petar Wagner (Fantom) nakon snimanja spota za numeru “Miris Jadrana” se vraća u Portonovi, u subotu, 19. avgusta, gdje će održati koncert na Trgu u naselju. Fantom je izvođač, autor i producent koji je postao poznat u regionu po retro baladi “Barbara” i specifičnim, stilskim obradama ex-yu pop rok pjesama. Njegovi koncerti su energični i dinamični, a među publikom u halama širom regiona mogu se naći pripadnici i mlađih i starijih generacija. Fantom trenutno radi na pripremi novog albuma, a prvi singl sa istog je pjesma “Miris Jadrana” o nostalgičnin sjećanjima na ljeta provedena na Mediteranu.

Pored koncerata, u Portonovom se ovog ljeta organizuju i mnogobrojni događaji za najmlađe. 3. avgusta na Marina trgu očekuje nas “Put Crne Gore do Pariza: Slavimo olimpijski duh” povodom promocije Olimpijskih igara 2024. Cilj je da se na jednom mjestu kroz zabavu i igru, predstavi ne samo put ka Parizu, već istorija naših sportista na igrama, zanimljivi olimpijski događaji, promovišu olimpijske vrijednosti i način života.

Takođe, četvrte “Portonovi Kids’ Games” biće organizovane 20. avgusta uz poligone svestranosti i igre za djecu od 4 do 12 godina. Nakon toga, 26. avgusta, slijedi još jedan događaj u saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom.

Kalendar događaja u Portonovom je dostupan na linku, a za više informacija o događajima možete kontaktirati events@portonovi.com

Manifestacija Put Crne Gore do Pariza

Sportsko-promotivna manifestacija Put Crne Gore do Pariza: Slavimo olimpijski duh /Montenegro#s road to Paris: celebrating the Olympic spirit, biće održana u četvrtak 3. avgusta u Portonovom, najavljeno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Navodi se da će posjetioci svih uzrasta biti u prilici da uživaju u aktivnom danu i zabave se u nekoj od brojnih sportskih aktivnosti.

Najavljeno je da će, pored zabave i fizičke aktivacije, biti promovisani timski duh, važnost bavljenja sportom, ali i širenje olimpijskih vrijednosti.

Manifestacija će imati važnu ulogu i u promociji Olimpijskih igara koje će biti održane u Parizu naredne godine.

“Olimpijski šampion i generalni sekretar COK-a, Igor Vušurović, evropski prvak i četvorostruki olimpijac Draško Brguljan, ali i brojni drugi sportisti, sadašnji i bivši crnogorski olimpijci i olimpijke, družiće se sa djecom i gostima na tom događaju”, saopšteno je iz COK-a.

Navodi se da događaj obuhvata nekoliko sektora, prilagođenih svim uzrastima.

“Dječija zona će omogućiti najmlađim posjetiocima da kroz igru razvijaju motoričke sposobnosti i upoznaju se sa sportom. U Kviz zoni tinejdžeri će se takmičiti u sportskom kvizu , a u Sport zoni mladi od 7 do 18 godina će uživati u različitim sportskim aktivnostima i radionicama. Roditelji će imati svoj Roditeljski kutak, gdje će se takmičiti i učestvovati u edukativnim aktivnostima”, piše u saopštenju.

Najavljeno je da će svi posjetioci moći da uživaju u foto galeriji, koja će prikazati olimpijski put Crne Gore i vrijednosti olimpizma.

Svi učesnici će biti u mogućnosti da daju doprinos stvaranju maskote crnogorskog olimpijskog tima, tako što će učestvovati u crtanju, odnosno slikanju iste.

“Na kraju, mašta i kreativnost posjetilaca manifestacije će rezultirati kreacijom maskote, koja će svoj put započeti upravo u Portonovom”, piše u saopštenju COK-a.

Manifestacija će početi u 19 sati.

Najčitanije