14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Zabrinutost zbog postupaka rukovanja hranom

foto facebook

Australci koji su na brodu za krstarenje s gotovo 150 bolesnih putnika i članova posade izrazili su zabrinutost zbog postupaka rukovanja hranom na brodu.

Na brodu “Holland America Line”, 131 koji putuje za Fort Lauderdale na Floridi, nalazi se 131 australski putnik.

Ranije ovog tjedna, prijavljeno je da su 42 člana posade i putnici pokazivali simptome nalik gripi.

Kapetan je objavio jutros da je broj bolesnika skočio na 86 članova posade i 58 putnika.
Medicinsko osoblje trenutno nema pristup setovima za testiranje za COVID-19, tako da tek treba utvrditi jesu li putnici i posada zaraženi korona virusom.

Na krstarenju brodom “Diamond Princess”  se 712 od 3700 putnika i članova posade zarazio korona virusom – jedan od glavnih načina na koji se bolest vjerojatno širila bilo je pladnjevima s hranom, rekli su stručnjaci.

“Virus se najvjerojatnije širio ne kroz kašalj i kihanje, već iz ladica s hranom”, rekao je profesor Medicinskog sveučilišta Iwate.

Amanda Marshall, čiji su roditelji Robert i Sue Brown, zajedno na brodu, rekla je da je fotografija hrane na kolicima “grozna”.

“Prestravljena sam tom fotografijom”, izjavila je.

“Na sredini hodnika je otvorena velika kanta s kruhom. Ne znam hoće li ih ponovo upotrebljavati ili ne. Ako ne, zašto sakupljaju peciva?”

“Daju sve od sebe, ali osoblje je ograničeno zbog bolesti i mogućnost kontaminacije je zastrašujuća svaki put kada se pojavi hrana.”

Budući da su sve luke duž Zaandamove rute bile zatvorene za brodove za krstarenje, Holland America Line poslao je sestrinski brod, “Rotterdam”, na sastanak sa Zaandamom i pružanje dodatnih zaliha i osoblja, rekao je glasnogovornik.

“Rotterdam” bi donio dodatne maske i komplete testova za COVID-19, rekao je glasnogovornik.

Dva se broda sutra trebaju sastati uz obalu Paname.

Ministarstvo vanjskih poslova (DFAT) procjenjuje da je na svijetu oko 30 krstarećih brodova s oko 3000 putnika iz Australije.

Najčitanije