13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Zajednička izložba dvoje hercegnovskih umjetnika, Pečurice i Konjevića

Kamin

U Gradskoj galeriji Josip Bepo Benković danas utorak, 8. oktobar će biti priređena zajednička izložba dvoje hercegnovskih umjetnika, Dragana Pečurice i Tihomira Konjevića.

Dragan Pečurica je rođen 28. jula 1963. godine u Kotoru. Osnovno i srednje obrazovanje je stekao u Herceg Novom gdje i danas živi i stvara. Živjeći skoro 40 godina na Škveru, u kući Leopolda Mandića, vrlo mlad je počeo da se bavi slikanjem. Sam ambijent u kojem je živio pružao je neiscrpnu inspiraciju za njegove slike. Do sada je imao četiri samostalne izložbe: u dvorani „Park“ i „Matici crnogorskoj“ u Herceg Novom, kao i u Dvorcu Petrovića i KIC „Budo Tomović“ u Podgorici.

Tihomir Konjević je rođen 1971. godine u Kotoru, osnovnu i srednju školu završio je u Herceg Novom, gdje i sada živi i stvara, koristeći kombinovane slikarske tehnike i materijale. Savladavajući znanja iz različitih finih zanata stvara detalje koji na njegovim radovima izgledaju kao više puta umanjeni predmeti iz svakodnevnog života. Inspiraciju najviše nalazi u primorskoj arhitekturi, bokeljskim selima, Mediteranu, pa su to najčešće teme i motivi na njegovim radovima. Osim tri kolektivne izložbe u svom gradu, samostalno je izlagao u dvorani „Park“, Porto Montenegru u Tivtu i u sarajevskoj galeriji „Preporod“.

Izložbu slika Dragana Pečurice i diorama Tihomira Konjevića sutra veče u 19:30 otvoriće kustos galerije „Josip Bepo Benković“, istoričarka umjetnosti Jasmina Žitnik, a poklonici likovne umjetnosti moći će da je pogledaju do 22. oktobra.

Najčitanije