12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Zajedno za pomoć Žani

Humanitarna akcija za pomoć mladoj Žani Međedović iz Bijele ujedinila je proteklih dana Novljane i sve humane ljude. U akciju za spas jednog života uključila se i Opština Herceg Novi, preduzeća i ustanove čiji je osnivač opština i gradska Turistička organizacija, koji su donirali ukupno oko 5.000 eura.

Do sada je prikupljeno oko 30.000 eura, od potrebnih 50.000 eura za Žanino liječenje u Njemačkoj, saopštio je sekretar za društvene djelatnosti i lokalnu upravu Vladimir Dželetović, koji je u stalnom kontaktu sa Odborom za prikupljanje pomoći. U prikupljanje pomoći do sada se uključio veliki broj građana, nevladinih organizacija, ugostiteljskih objekata, preduzeća. Dželetović je ponovio poziv da svi koji su u mogućnosti pomognu mladoj Žani.

Dvadesetšestogodišnjoj Žani Međedović dijagnostifikovan je agresivni oblik raka limfnog tkiva u medijastinumu. Ona se od 23. septembra liječi na klinici za onkologiju u Njemačkoj, gdje bi trebalo da boravi i naredna tri-četiri mjeseca.

Novčana pomoć može se uplatiti na žiro račun: 510040896326002327, na ime Ranko Međedović; i devizni račun Swift-COBADEFF IBAN-ME25510040896326002327 Account- 400876851700.

Hercegnovski Strip Festival (HSF)  priključuje akciji “Pomozimo Žani”

Sutra, utorak 13. oktobar u zgradi robne kuće Mješovito (Trg Nikole Đurkovića) od 11 do 13 sati biće održana prodaja originalnih radova naših gostiju sa dosadašnjih festivala, kao i printova ručno potpisanih od strane samih autora.

Takođe, prodavaće se i plakati sa ovogodišnjeg festivala (autori: Stevan Subić, Renato Vladimir – Renky, Will Simpson, Tihomir Tikulin – Tico i Paolo Mottura), a biće organizovano i slikanje i crtanje uživo (aukcijska prodaja).

Da podsjetimo, na dosadašnjim festivalima gostovali su strip autori i autorke svjetskog renomea: Kordej, Janjetov, Gajić, Sitar, Dayglo, Kerac, Celoni, Motura… Kupovinom njihovih radova pomoći ćete našoj mladoj sugrađanki.

Najčitanije