16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Zaposleni hotela “Regent” i kompanije “Adriatic Marinas” – Porto Montenegro čistiti će plažu Plavi Horizonti

Plavi Horizonti

Međunarodni dan čišćenja obala zaposleni hotela “Regent” i kompanije “Adriatic Marinas” – Porto Montenegro obilježiće čišćenjem plaže Plavi Horizonti sa NVO “Naša akcija” i potesa Petrovići sa porodicom Filip u subotu, 19.septembra u 09:00 časova. Pored učešća zaposlenih, pomenute dvije kompanije su pomogle akciju i sponzorstvom potrebne opreme i osvježenja.

“Ova jednodnevna aktivnost ima za cilj skretanje pažnje na enormnu upotrebu plastičnog otpada pogotovo plastične ambalaže za jednokratnu upotrebu. Raduje nas kontinuitet aktivnosti na očuvanju životne sredine kako unutar kompanije tako i grada u kojem živimo i radimo u saradnji sa građanima i nevladinim organizacijama” izjavio je Ivan Gajić, direktor prodaje i marketinga hotela Regent.

Pomenute inicijative organizovane su uoči svjetskog dana posvećenog čišćenju obala “International Coastal Clean Up Day” koja je započela prije 30 godina, uključuje 100 zemalja i skoro milione volontera. U Crnoj Gori, ovu akciju obilježavaju NVO “Zero Waste Montenegro”, NVO “Naša akcija” i brojni entuzijasti te zaposleni društveno odgovornih kompanija već četvrtu godinu za redom uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, EU Info centrom, BeMed i fondacije Princ Albert II od Monaka.

Najčitanije