23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Zaposleni Instituta „Dr Simo Milošević“ dobili tek januarsku zaradu

Institut Igalo Ljilja Nikezić
Institut Igalo Ljilja Nikezić

Zaposlenima u Institutu „Dr Simo Milošević“  je kao što je i najavljeno juče uplaćena januarska zarada, a nakon praznika očekuju isplatu februarske.

Kako RTHN saznaje, sredstva nisu obezbijeđena uplatom traženog avansa Fonda zdravstva, već je riječ o uplati Fonda shodno dostavljenim fakturama.

Iz Fonda za zdravstveno osiguranje su, odgovarajući na pitanja Radio televizije Herceg Novi, potvrdili da su shodno dostavljenim fakturama uplaćena određena sredstva Institutu Dr Simo Milošević, na osnovu kojih su zaposlenima ove ustanove isplaćene januarske zarade.

U odgovorima na pitanja naše redakcije navode da Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore ne raspolaže traženim sredstvima za avansnu uplatu, osim ako Vlada ne uplati avans Fondu, a isti ih prenese Institutu “Dr Simo Milošević“.

-U prethodnom periodu smo pružali maksimalnu podršku zaposlenima i Institutu kao instituciji i nastavićemo to činiti i u budućnosti, u skladu sa zakonom i dostupnim mogućnostima. Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore Vuk Kadić i v.d. direktora Instituta „Dr Simo Milošević“ Savo Marić, aktivno traže najbolje moguće rješenje kako bi pomogli zaposlenima, navodi se u odgovoru Fonda.

Radnicima Instituta sad preostaje da sačekaju isplatu zarada za februar, mart i april, a  nedavno je iz te ustanove upućen zahtjev ministarstvima zdravlja i finansija i Fondu zdravstva za uplatu avansa u iznosu 1.250 000 eura.  I SO Herceg Novi je proslijedila Vladi i ministarstvima zaključke sa sjednice održane 10. maja u kojima podržava  predlog  Instituta da mu se na ime avansa isplati  taj iznos. Apelovali su, između ostalog, na Vladu da da saglasnost na nacrt kolektivnog ugovora,  kako bi se zaposlenima izjednačili koeficijenti sa ostalim kolegama u javnom zdravstvu.

Izvor:RTHN

Najčitanije