12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Peticija – Zaustavimo zvučno zagadjenje Herceg Novog reklamiranjem programa sa mora

Herceg Novi

Grupa potpisana kao “Građani i ljubitelji Herceg Novog” pokrenula je peticiju Zaustavimo zvučno zagadjenje Herceg Novog reklamiranjem programa sa mora

U peticiji ističu da reklamiranje programa snažnim ozvučenjima sa brodića koji voze tik uz obalu iz više razloga šteti stanovnicima ovog grada, kao i turistima koji u njemu borave.

“Buka preko 60 decibela izaziva rastrojstvo vegetativnog sistema čovjeka, i domaći stanovnici i turisti godinama se žale na ovaj fenomen, međutim očigledno da zakon, koji je jasan kada je emitovanje buke u pitanju –  ne važi za sve. Ovaj primitivni oblik reklame prevaziđen je svuda osim u najzaostalijim djelovima zemaljske kugle”, navode oni.

Poručuju da Herceg Novi, kao turistička destinacija koja teži višoj kategorizaciji, ne bi smjela da bude kolateralna šteta jednom noćnom klubu.

Herceg Novi – foto Boka News

”I dok turistički poslenici, kao i građani Herceg Novog čine napore da se podigne kategorizacija i nivo turističke ponude grada, menagement samo jednog kluba urniše kupače po plažama, turiste i sve koji su ze  zatekli uz obalu nekontrolisanom bukom, reklamirajući svoj program, koji se uzgred rečeno – uopšte ne tiče oko 50.000 ljudi koji borave na novskoj rivieri. Zahtjevamo da se ova pošast, koja trajno tjera turiste iz grada i maltretira domicilno stanovništvo zabrani jednom za uvijek”, zaključuje se u peticiji.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije