12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Završen jubilarni 20. Međunarodni budvanski karneval

Prepun trg – foto Media Biro

Sinoć je završen jubilarni 20. Međunarodni budvanski karneval pod sloganom “Zaplešimo skupa, da nam srce jače lupa”, u organizaciji Turističke organizacije Budva i NVO “Feštađuni”. Nakon popodnevne manifestacije “Budva pleše” tokom koje su brazilske i crnogorske trupe rasplesale sve prisutne, ulijedilo je i četvrto veče bogatog muzičkog programa. Karnevalske fešte su zatvorene uz senzacionalan nastup pop zvijezde, Vlada Georgieva.

“Budva je uvijek bila fenomenalna, pa tako i večeras. I vrijeme se popravlja što je signal da će ovo biti jedna vrhunska noć,” kazao je Georgiev prije nastupa.

Ipak, sitna kiša je bila neizbježna, ali predani muzičari i dobro raspoložena publika nisu dozvolili da im to pokvari atmosferu. Publika je oduševljeno pjevala uz hitove “Živim da te nađem”, “Anđele”, “Zbogom ljubavi”.

Ovaj koncert je veliki povratak slavnog Barbe na muzičku scenu nakon pandemije koronavirusa, te je najavio da će uskoro krenuti i sa snimanjem novog albuma.

“Počeo sam raditi u studiju nove pjesme, ali puštam da sve dobije neki novi šmek i novi prizvuk. Pokušavam i da prema sebi to osvježim, tako da malo radim, pa pustim da odstoji, malo preslušavam. Zapravo ću se time ozbiljno pozabaviti od jeseni i nadam se da se pred ljeto vraćam sa nekoliko novih pjesama,” kazao je Georgiev.

Prepun trg – foto Media Biro

Osim glavne zvijezde Karnevala, koncert je sinoć upriličila i Gradska muzika Budve, koja je tradicionalno dio Budvanskog karnevala, kako tokom Velike, tako i Male karnevalske povorke.

“Ovaj koncert je rezultat jednog izuzetno vrijednog rada u proteklih par mjeseci, nakon pauze koju smo napravili u januaru mjesecu, a žanrovi koje izvodimo su filmska muzika, pop, rok i funk,” kazala je portparolka Gradske muzike Budva, Stanislava Rajković.

Gradska muzika ove godine obilježava 117 godina postojanja, što je dovoljni dokaz njene izuzetne vrijednosti, napomenula je Rajković i istakla da se uz Gradsku muziku u Budvi odrasta.

Zadovoljstvo što imaju priliku da nastupe na karnevalu u Budvi iskazali su i članovi nesvakidašnjeg pop-rok benda „Tantra brothers“ u čijem su sastavu muzičari iz Rusije, Ukrajine, Izraela i Francuske.

“Budva je prelijep grad, živim u ovom gradu devet godina i znam značaj karnevala. Za ovaj koncert smo uzeli samo vesele pjesme, pjesme na engleskom, kao iznenađenje imamo crnogorsku pjesmu, tu su i naše ruske pjesma, a sve one donose ljubav i ples,” kazao je suosnivač i gitarsita benda, Dmitry Sher.

Na ovako bogat i atraktivan program ponosni su i sami organizatori iz TO Budva, koji su sumirali uspjehe koje su postigli tokom karnevalskih dana.

“Mi kao organizatori smo jako zadovoljni kako je sve proteklo. Budva je bila jako posjećena, kako za dane karnevala, tako i prvomajske praznike. U Budvi trenutno boravi između 20 i 25 hiljada posjetilaca. Nadamo se da će i predstojeća sezona biti uspješna i da će Budva opet biti centar crnogorskog turizma,” kazala je predstavnica TO Budva, Marija Franeta.

Zahvaljući organizatorima iz TO Budva i NVO Feštađuni, svim predanim muzičarima, izvođačima i kreativnim maskama Budva je u protekla četiri dana plesala, maskirala se i osjetila radost zbog koje srce jače lupa.

Najčitanije