19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Završen projekat za autobusku stanicu u Igalu, tender do kraja nedelje

Buduća Autobuska stanica Herceg_Novi

Tender za izvođača radova koji će graditi autobusku stanicu u Igalu biće raspisan do petka, kazao je direktor Agencije za izgradnju i razvoj, Aleksandar Kovačević.

– U toku je revizija projekta. Tu postoji određeno vremenski okvir koji moramo čekati. Nadam se da će to biti gotovo do petka, kada ćemo raspisati tender. Nakon toga imamo okvir od 20 dana za tendersku proceduru. Obavićemo sve kako zakon nalaže – navodi on.

Na tender za rekonstrukciju Obale Nikole Kovačevića prijavila su se dva izvođača, a obje ponude zadovoljavaju kriterijume javnog poziva.

– Kada prođe rok za žalbe Opština će izabrati najboljeg ponuđača i potpisati ugovor. Nadamo se da će radovi početi s početka sledeće godine, možda i prije, nego uvijek kalkulišemo da li je pametno pred novogodišnje praznike počinjati, da bi ugostiteljima i svima nama bio neopterećujući taj dio praznika – kazao je Kovačević.

Dugoočekivano autobusko stajalište ispod Doma zdravlja na Toploj moglo bi biti završeno do kraja godine, naveo je Kovačević.

– Javila su se dva ponuđača, mislim da su što se tiče tednerske procedure svi obavili svoj dio zadatka. Čekamo, kao u prvom slučaju, zakonsku regulativu, odnosno da prođe vrijeme za žalbe i potpisivanje ugovora. To je na magistrali sa strane, radovi neće nikome smetati, neće dolaziti do gužvi. Očekujemo i to da što prije počne da se radi, odnosno u narednih mjesec dana – objasnio je Kovačević.

Projekat podrazumijeva izgradnju i uređenje stajališta sa stepeništem koje će biti konekcija prema nadvožnjaku i Domu zdravlja, kao i novog trotoara na dionici na kojoj do sada nije bilo pješačke komunikacije sa desne strane magistrale u pravcu ka semaforu.

Izvor:RTHN

Najčitanije