10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Biden: Malo vjerojatno da je projektil ispaljen iz Rusije; oštra poruka Medvedeva

Hitni sastanci zbog pada projektila u Poljskoj Foto: REUTERS / Fotomontaža HRT

Projektil, vjerojatno ruske prozivodnje, pao je sinoć u Poljsku, uz ukrajinsku granicu, pri čemu su poginule dvije osobe. U Poljskoj je podignuta borbena pripravnost. Američki predsjednik Joe Biden ne vjeruje da je projektil ispaljen iz Rusije, a na Baliju su se hitno sastali i čelnici 7 najrazvijenijih zemalja svijeta. Poljski predsjednik najavljuje istragu, dok se Moskva i Kijev međusobno optužuju za eksploziju  unutar poljskih granica.

Oglasila se Von der Leyen

09:17

– Rusija je izvela masovne raketne napade na Ukrajinu. Namjerno gađa gradove i civilnu infrastrukturu, ostavljajući djecu, žene i muškarce bez vode, struje i grijanja. Svi osuđujemo te brutalne postupke Rusije. Također razgovarali smo i o eksploziji u Poljskoj, u blizini granice. Nudimo svu potporu Poljskoj i pomoć u istrazi koja je u tijeku. Ostajemo uz Ukrajinu koliko god bude potrebno, ujedinjeni smo, izjavila je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Medvedev: Vodeći hibridni rat, Zapad se približava svjetskom ratu

09:05

– Incident s navodnim ukrajinskim “udarom projektilom” na poljsku farmu dokazuje jedno. Vodeći hibridni rat protiv Rusije, Zapad se približava svjetskom ratu, izjavio je to zamjenik predsjedavajućeg ruskog Vijeća sigurnosti i bliski suradnik Vladimira Putina, Dmitrij Medvedev.

Najčitanije