16 C
Kotor

Slušaj online radio

Završen prvi sajam za superjahte na istočnoj obali Jadrana

Porto Montenegro
Porto Montenegro

Premijerno izdanje eskluzivnog nautičkog događaja „MYBA Pop-Up Superyacht Show“ u Porto Montenegru, okupilo je 29 brodova dužine između 24 i 50 metara, te preko 80 brokera, kapetana, agenata, zastupnika i predstavnika jahting industrije iz cijelog svijeta, koji su stigli u Boku Kotorsku s namjerom da istraže sve šanse i prednosti ovog područja za razvoj industrije čarterovanja jahti.

Na impresivnoj listi posjetilaca ovog događaja, koji je tokom prethodna tri dana svrstao Porto Montenegro u „svjetsku nautičku pozornicu i komunikacionu platformu za brokere“, nalaze se najpoznatija imena svjetske jahting i čarter industrije poput kompanija „Edmiston“, „Northrop and Johnson“, „Camper and Nicholson“, „Ocean Independence“ i „Burgess“.

„Autentičnost akvatorijuma Boke i marina za superjahte i luksuzno nautičko naselje Porto Montenegru u Tivtu, razlozi su zatečenog oduševljenja uglednih gostiju i jahtaša prestižne međunarodne asocijacija jahting brokera MYBA. Svi učesnici, pozvani su da se pridruže i seminaru, sponzorisanom od strane hotela „Regent Porto Montenegro“, koji je uključivao prezentaciju o poreskim i registracionim propisima u Crnoj Gori, ali i na Jadranu, a večeri su bile rezervisane za društvene događaje.“- saopšteno jen juče tim povodom iz menadžmenta Porto Montentenegra.

„Prvi utisci naših klijenata o Boki i Crnoj Gori su fantastični – prelijepo mjesto, interesentna zemlja sa slojevitom i bogatom kulturom i marina Porto Montenegro koja je svjetske klase, samo su neki od razloga zašto je ovo najbolja marina na Jadranu. Sa zadovoljstvom povrđujem da ćemo za dvije nedjelje zvanično najaviti i „Myba Pop-up Superyacht Show Porto Montenegro 2016“ na eskluzivnom Sajmu nautike u Monaku. Sa ovakvom najavom vjerujem u udvostručen broj brokera, u odnosu na ovu.“- istakao je Billy Canellas, menadžer za razvoj biznisa u marini Porto Montenegro.

Direktorica čartera „Northrop & Johnson-a“ i predjednica MYBA-e Fiona Maureso kazala je da su povratne informacije koje su organizatori sajma dobili od brokera i agenata „fantastične jer su ono otkrili savršene atribute koji će im biti glavni argument kada Crnu Goru i Porto Montenegro budu svrstali u omiljenju jahting destinaciju na Mediteranu.“

Kapetan superjahte „Infatuation“ Matko Ćupić, nosi samo pozitivne impresije sa MYBA-e:

„Crna Gora je zaista skriveni dragulj Mediterana, i upravo to je ono što će nautikla klijentela ljubitelji ksrtarenja Mediteranom tražiti kao čarter bazu u godinama koje su pred nama.“-poručio je skiper ovg atraktivnog 42 metra dugog dvojarbolnog jedrenjaka.

„MYBA Pop-Up Superyacht Show“ je novi tzv. business to business nautički događaj koji će i u svojoj drugoj ediciji okupiti međunarodne brokere, agente i zastupnike jahting industrije, te predstaviti kruzing-okruženje Crne Gore, kao i Boku Kotorsku i Porto Montenegro kao čarter destinaciju.

Izvor:S. L.

Najčitanije