21 C
Kotor

Slušaj online radio

Završeno asfaltiranje dvije ulice u Baošićima u sklopu projekta poboljšanja lokalne putne infrastrukture

Baošići

U okviru programa kontinuiranog poboljšanja lokalne putne mreže, završeno je asfaltiranje ulica u Baošićima, u Norveškom naselju i Palih boraca u zaseoku Lug. Kako pojašnjavaju iz Agencije za izgradnju i razvoj grada, asflatom je presvučeno 3.075 kvadrata puta, a investicija je vrijedna 90.000 eura.

Iz Mjesne zajednice Baošići iskazali su zadovoljstvo obavljenim poslom koji će doprinijeti kvalitetnijim uslovima života mještana i gostiju.

Riječ je o projektu koji se realizuje po ugovoru koji je Opština Herceg Novi potpisala sa izvođačem „Asfalt beton gradnja“ iz Podgorice i koji, uz ovu, obuhvata sanaciju još deset dionica na području grada i zaleđa. Planirano je da posao, koji je ukupne vrijednosti 284. 000 eura, bude završen u narednih 15 dana.

Cilj lokalne samouprave je značajno poboljšanje lokalne putne infrastrukture kako u gradskom jezgru tako i u svim ostalim dijelovima opštine.

Podsjećamo, prošle godine je u tu svrhu iz Budžeta OHN izdvojeno preko 1,7 miliona eura, dok su za 2024. planirana još značajnija sredstva.

Najčitanije