21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Zbog nezakonitog sklapanja ugovora predsjednik Opštine Kotor podnio krivičnu prijavu VDT i SDT

Vladimir Jokić

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, danas je Vrhovnom državnom tužilaštvu i Specijalnom državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv Neđeljka Moškova iz Kotora i NN lica zbog lažnog predstavljanja, sklapanja nezakonitog Ugovora, te određivanja naknade bez ovlašćenja, navodi se u saopštenju koje nam je proslijeđeno iz Kabineta predsjednika Opštine Kotor.

“Naime, Moškov je kao predsjednik Skupštine VPK Primorac potpisao Ugovor o angažovanju stručnjaka iz oblasti sporta za obavljanje funkcije predsjednika kluba u VPK “Primorac” sa Mlađanom Janovićem, 1. jula 2020. godine, iako tada on uopšte nije bio na toj funkciji, tj. 15 dana prije nego što je izabran za predsjednika Skupštine VPK “Primorac”. Janović, koji je sa Moškovim potpisao ugovor 1. jula, takođe je izabran tek nakon 15 dana. Ovim Ugovorom je bilo predviđeno da Janović za posao predsjednika kluba dobija mjesečnu naknadu od 1.500 eura, a istu je primao zaključno sa 18. novembrom 2021. godine, što u ukupno iznosi oko 28.500 eura.

Predsjednik Jokić se u krivičnoj prijavi poziva i na Zakon o sportu kojim je definisano da Skupština sportske organizacije donosi odluku o visini mjesečne naknade predsjednika i članova organizacije, a naknada iz spornog Ugovora nikada nije razmatrana na Skupštini VPK “Primorac”- navodi se u saopštenju.

Iz Opštine Kotor su dostavili i kopiju krivične prijave kao i dokumentaciju o Ugovoru koji Jokić pominje u krivičnoj prijavi.

Najčitanije