7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Zbog prijetnji tastu, bivšoj supruzi i kćerki 30 dana zatvora

Herceg Novi – hapšenje

Okrivljeni D.S. (48) iz Nikšića, sa privremenim boravkom u Herceg Novom, u hitnom postupku je proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana zbog izvršenog nasilja u porodici, saopštio je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

“Okrivljeni je tokom noći 14/15 novembra 2023. godine, telefonskim putem pozvao bivšeg tasta, te mu uputio više uvreda i prijetnji na račun njegove kćere, a svoje bivše supruge, da bi nakon toga telefonom pozvao svoju kćerku, kojoj je takođe uputio uvrede i prijetnje koje se odnose na njenu majku”, navodi se u saopštenju.

Dežurni sudija odjlejenja u Herceg Novom Andrija Vojvodić mu je osim kazne izrekao i zaštitnu mjeru zabrane prilaska žrtvama nasilja i zabranu uznemiravnja i uhodjenja žrtava nasilja u trajanju od jedne godine, koje se počinju primjenjivati po izdržanoj kazni zatvora.

“Sudija je odlučio da se okrivljeni odmah po izricanju odluke uputi na izdržavanje kazne u UIKS Spuž, zbog postojanja osnova sumnje da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti prekršaje”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije