3 C
Kotor

Slušaj online radio

Zbog triatlon trke obustava saobraćaja na dionici Jadranske magistrale od Budve do Blizikuća,

Budva foto Boka News

Zbog održavanja prve triatlon trke “Challenge Budva”, sjutra će biti u periodu od 9:15 do 11,45 sati totalna obustava saobraćaja za sve vrste motornih vozila na dionici Jadranske magistrale od Budve do Blizikuća, saopšteno je iz budvanskog Centra bezbjednosti.

U organizaciji SRD “Road Runners Montenegro” i Opštine Budva u nedjelju će u Budvi biti održan prvi triatlon.

Iako je prvobitno zakazana trka u srednjem dugom triatlonu (1.9km plivanje – 90km bicikla – 21km trčanja) koja je trebala da se održi 4. oktobra i okupi 500 takmičara iz 26 zemalja, otkazana zbog novonastale situacije sa koronavirusom, organizatori su odlučili da promijene format takmičenja i da ove godine u Budvi organizuju trening/trku u olimpijskom triatlonu (1.5km plivanje – 40km bicikla – 10km trčanja).

Start trke je sa Plaže Pizana u 9 sati. Takmičari će plivati oko Starog grada, prema plaži Mogren sa završetkom na plaži Ričardova glava. Biciklistička ruta kreće ispred Starog grada, Mediteranskom ulicom i glavnim gradskim semaforima do lokaliteta Blizikuće (2 kruga). Trkački segment se odvija šetalištem do Zavale, a jedan dio prolazi i kroz kompleks “Slovenska plaža”.

Cilj trke je na platou ispred Starog grada.

Najčitanije