17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Zbog triatlona Ocean Lava obustava saobraćaja u nedjelju 13. maja

Triatlon

U organizaciji Triatlon kluba Multisport akademija Mayer u Kotoru u nedjelju 13. maja 2018. će biti održana triatlon trka Ocean Lava Montenegro, u okviru Ocean Lava serije takmičenja koja se održavaju u 12 zemalja svijeta. Važno je istaći da je ova trka prva, ne samo u Crnoj Gori u okviru ove serije takmičenja, već i u cijelom regionu.

Na dan održavanje trke,  na snazi će biti totalna obustava saobraćaja, i to:

–     Magistralni put M-2 dionica Kotor-Sv. Stasije od 7:20 do 8:10 i od 9:50 do 11:50 časova

–     Magistralni put M-2 dionica Kamenari-Kotor od 8:00 do 10:30 časova

–     Magistralni put Vilusi-Grahovo-Lipci priključenje u Lipcima od 8:00 do 10:30 časova

–     Donji put Sv. Stasije – otvoreni bazen od 9:00 do 15:00h

Start trke je zakazan u nedjelju 13. maja u 7:00h na žutoj plaži kod otvorenog bazena i očekuje se da najbrži takmičar ovu distancu ispliva za 25 min, odvozi bicikl za 3h od početka trke i očekujemo ga u cilju ispred starog grada oko 11h. Poslijednji takmičar će proći kroz cilj oko 15h.

Triatlon je veoma atraktivan olimpijski sport koji se sastoji iz tri discipline: plivanja, biciklizma i trčanja, koje se na takmičenjima odvijaju upravo tim redom. U Crnoj Gori se od 2012. godine održavaju trke na kraćim distancama (sprint i olimpijski triatlon), a ova trka je jedina u Crnoj Gori u polu distanci ili kako se to popularno naziva „half Ironman“ distanca koja obuhvata 1,9 km plivanja, 90km biciklizma i 21km trčanja.

Ocean Lava

Osim učesnika iz Crne Gore, ove godine će se na startu trke naći 480 triatlonaca iz 37 država svijeta, i to Austrije, Australije, Belgije, BiH, Bugarske, Danske, Hrvatske, Češke, Finske, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Irske, Italije, Makedonije, Moldavije, Holandije, Portugal, Poljske, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Švedske, Turske, Ukrajine, Brazila, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Velike Britanije što predstavlja sjajnu priliku za promociju Kotora, Bokokotorskog zaliva i kompletne države kao turističke i sportske destinacije. S obzirom da će se sve tri discipline održati na izuzetno atraktivnim lokacijama: plivanje u akvatorijumu Kotorskog zaliva, vožnja bicikla na dionici Kotor-Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale, ova trka predstavlja i svjetsku ekskluzivu jer se cijela odvija u UNESCO-vom području svjetske baštine.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije