7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Zbrajaju se štete nakon intenzivnih ruskih napada

Ruski napadi dronovima na Kijev
Foto: Gleb Garanich / REUTERS

Rusija gađa kritičnu infrastrukturu Ukrajine u nizu napada bespilotnim letjelicama na Kijev i regiju koja ga okružuje, rekli su u ponedjeljak ukrajinski dužnosnici, u drugoj noći žestokih napada na glavni grad Ukrajine.

Kijevski gradonačelnik o štetama nakon pet dana ruskih napada

09:52

– Infrastruktura je oštećena u Kijevu nakon pet dana noćnih ruskih napada dronovima, što je izazvalo prekide u opskrbi strujom i grijanjem, rekao je u ponedjeljak gradonačelnik Vitalij Kličko.

– Opskrba vodom je očuvana, rekao je Kličko u ponedjeljak ujutro.

Gradonačelnik je izvijestio da je devetnaestogodišnji mladić zbrinut u bolnici pošto su krhotine drona pale na cestu u okrugu Desnjanskij na sjeveroistoku Kijeva i oštetile obližnju zgradu.

Sirene za uzbunu čule su se u nedjelju navečer i u velikom dijelu Ukrajine kao i prethodnih dana zbog novog vala ruskog bombardiranja.

Načelnik gradske vojne uprave Kijeva Sergij Propko pozvao je u ponoć na Telegramu stanovnike da ne napuštaju skloništa i poslije objavio da protuzračna obrana djeluje te da je “20 ciljeva u zraku srušeno”.

Uzbuna je bila oglašena u 1 sat poslije ponoći u ponedjeljak i ukinuta tri sata poslije, javlja agencija AFP.

Ruske snage napadaju bespilotnim letjelicama iranske proizvodnje šahid-136.

Ruski vojni blogeri izvijestili su da su mete bile Poltava, Harkiv, Doneck, Dnjipropetrovsk, Mikolajiv i Herson u velikim napadima koje su ruske snage počele u četvrtak.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije