15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Zelenski: Rat mora završiti novim Nirnbergom

Ukrajina

Rat u Ukrajini – 426. dan. Kijev tvrdi da su ruske snage raketama gađale muzej u Kupjansku ubivši tom prilikom dvije žene. Ruska vojska na frontu je počela da koristi najsavremenije tenkove T-14 “armata”. Kijev priznao da stoji iza napada dronovima na bazu Crnomorske flote u Sevastopolju. Ruski šef diplomatije ocijenio da je situacija u vezi sa sporazumom o izvozu žita preko Crnog mora zapala u ćorsokak. Dešavanja pratite na CdM-u.

Zelenski: Niko nije siguran dok Rusija ne bude poražena, rat mora završiti “novim Nirnbergom”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je na svom Telegram kanalu objavio kako se “niko ne može osjećati sigurnim” sve dok Rusija ne bude poražena te dodao kako rat mora završiti “novim Nirnbergom”, podsjećajući na suđenje nacističkim liderima nakon kraja Drugog svjetskog rata.

“Svaka manifestacija ruskog terora, svaki dan agresije je dodatni argument za tvrdnju da sve ovo mora završiti tribunalom – novim Nirnbergom protiv rusizma”, objavio je ukrajinski predsjednik Zelenski.

“To mora biti suđenje onima koji uništavaju živote i ljude, koji ispaljuju rakete na muzeje i navođene bombe na crkve. Rusija mora izgubiti. Svijet ne može imati nikakav drugi cilj”, objavio je Zelenski.

Izvor:Agenicije

Najčitanije