26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Zelenskij zahvalio Ukrajincima za 50 dana otpora

Ukrajina foto EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zahvalio je ukrajinskom narodu za 50 dana otpora brutalnom napadu susjedne Rusije.

“Zahvaljujući Bogu, ukrajinskim oružanim snagama i našem narodu – obranili smo većinu svoje zemlje”, rekao je Zelenskij u dnevnoj video poruci objavljenoj na Telegramu u četvrtak kasno navečer. “Pedeset dana naše obrane je postignuće. Postignuće milijuna Ukrajinaca”, dodao je Zelenskij.

Predsjednik je također rekao da se prisjeća prvih dana ruske invazije na Ukrajinu. “Najblaže rečeno, nitko nije bio uvjeren da ćemo preživjeti”, rekao je. Mnogi su mu savjetovali da napusti zemlju, nastavio je Zelenskij. “Savjetovali su da se de facto predamo tiraniji”. Ali oni nisu poznavali Ukrajince i nisu znali kako su oni hrabri i koliko cijene slobodu, „da živimo kako želimo“.

Ukrajinski čelnik također je zahvalio svima koji podržavaju Ukrajinu.

Rekao je da je u 50 dana promijenio način na koji gleda mnoge političke lidere. Vidio je “veliku velikodušnost” među onima koji nisu bogati i odlučnost među onima koje drugi nisu shvaćali ozbiljno. Ali Zelenskij je također rekao da je vidio da se neki političari ponašaju kao da nemaju moć.

Izvor:Hina

Najčitanije