13 C
Kotor

Slušaj online radio

Zimska dnevna žurka Cool party na Orjenu

Orjen

Na Vrbanju, Orjen, u nedjelju 29. januara je po prvi put održana zimska dnevna žurka pod nazivom COOL PARTY u organizaciji Agencije za razvoj i zaštitu Orjena. Ono na šta smo zaista ponosni do sada neviđen broj ljudi koji je posjetio manifestaciju kao i Vrbanj uopšte. Ovo je samo još jedan pokazatelj potencijala Parka prirode Orjen za razvoj u svim segmentima turizma, što današnje interesovanje i dokazuje.

U sklopu manifestacije kao uvod odrađena je pješačka tura po snijegu dijelom „Staza zdravlja“, kroz Rujišta i na kraju napravljen je spust grebenom Trešnja do Info centra Parka prirode Orjen koji je bio centar dešavanja. U idealnim uslovima za šetnju po snijegu uživalo je dvadesetak učesnika među kojima je bilo i djece.

Orjen

U okviru manifestacje održano je i drugo kolo Lazure Novske sky MINI trail lige, trka koja je ovoga puta dala trkačima zadatak trčanja po snijegu pod nazivom Vrbanj snow trail. Od 18 trkača i trkačica na ovoj veoma zahtjevnoj stazi za trčanje najbolji su bili kod žena Natalia Yurkovets dok je kod muškaraca najbolji bio Aleksei Alekseyonok.

Orjen – Vrbanj

Centralni događaj je bio u dvorištu Info centra Parka prirode Orjen gdje je goste zabavljao bend iz Herceg Novog Low Voltage. Gosti su imali priliku da degustiraju domaće kobasice i domaći krompir sa Orjena a posluženo je preko 500 porcija.

Orjen

Događaj je pratio bazar domaćih proizvoda i suvenira, tako da su posjetioci takođe bili u prilici da obave kupovinu  autohtonih proizvoda hercegnovskog zaleđa.

Atrakcija na cijelom događaju je bio iglo izrađen u dvorištu koji je izazvao radost kod mnogobrojne djece.

Orjen

Ovo je veliki podstrek da nastavmo sa još intezivnijim radom, a uskoro najavljujemo i nove događaje.

Najčitanije