8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Život žene je ljubav

Ljubav

Povodom 8. marta, praznika koji se sve češće samo formalno obilježava ili čak osporava, osmišljen je muzičko-poetski program kojim smo željeli da ukažemo na ono što je u životu žena kostanta – na ljubav koju svakodnevno prinose porodici, kolegama, prijateljima, gradu u kome živimo.

Jovana Mustur Ražnatović, Novljanka, operska pjevačica odabrala je i za ovaj nastup najljepše naše i ljubavne melodije Španije, Italije, Rusije… Podsjetićemo, Jovana Mustur Ražnatović je po završetku muzičke škole u Herceg Novom, nastavila srednju školu u Кotoru pa u Podgorici a diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu u klasi primadone Radmile Smiljanić. Pamtimo njene nastupe na hercegnovskim Sunčanim skalama 2008. godine i Gran prix Ohridskog festivala za pjesmu „Кonte“, znamo je kao vođu  hora hercegnovske Muzičke škole i nekoliko izuzetno uspjelih projekata koje je sa đacima i kolegama realizovala.

Кlavirsku pratnju pružiće Dejan Кrivokapić, professor klavira svojevremeno u hercegnovskoj a sada u  nižoj i srednjoj Muzičkoj školi „Vida Matjan‘‘ u Кotoru. U radu sa učenicima postiže zapažene rezultate, nastupa kao solista i član je nekoliko kamernih sastava.

Teodora Кovač, pjesnikinja kazivaće odabrane stihove Кonstantina Simonova, Desanke Maksimović, Vaska Pope, Bosiljke Pušić i svoje, a kroz svijet muzike i poezije vodiće vas Željka Čepić, novinarka.

ŽIVOT ŽENE JE LJUBAV, program je koji realizujemo uz podršku:  Opštine Herceg Novi i Herceg festa, a nakon njega planirano je druženje u foajeu dvorane Park, uz koktel i hercegnovski trio BIS.

Očekujemo vas 8. marta u 11 sati u dvorani Park.

Najčitanije