24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Značajno povećane plate funkcionera u Tivtu – uvećanje zarade veće i od kompletne plate prosječnog zaposlenog građanina Crne Gore

Zgrada Opštine Tivat

Primanja lokalnih funkcionera u Tivtu značajno su porasla u odnosu na prije samo nekoliko mjeseci, mada se za većinu od njih obim posla uopšte nije uvećao da bi time mogla biti objašnjena veća izdvajanja iz gradske kase za njihove zarade. Bruto plate su im porasle zbog primjene novih zakonskih riješenja o zaradama u javnom sektoru, što je rezultiralo time da su neki od tivatskih opštinara skoro duplirali debljinu svojih platnih koverti.

Posljednje plate tivatskih funkcionera u prosjeku su za oko 500 do 600 eura više od onih koje su oni primali početkom ove godine. Iz toga proizilazi da je samo povećanje plata nekih od tivatkih opštinara veće je i od kompletnog mjesečnog primanja prosječnog zaposlenog građanina Crne Gore koje trenutno po podacima Monstata, iznosi 516 eura.

Među funkcionerima Opštine Tivat najveću platu u posljednje vrijeme prima načelnik Uprave za inspekcijske poslove Jovica Stojković (DPS) koji je u oktobru u platnoj koverti imao  nešto preko 2.073 eura. Njegova plata u februaru ove godine bila je skoro duplo manja i iznosila je tada  1.174 eura.

Prema oktobarskoj platnoj listi funkcionera objavljenoj na sajtu lokalne samouprave, poslije Stojkovića najplaćeniji je načelnik Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić (DPS) koji je primio 1.978 eura,  skoro 600 eura više nego u februaru. Pet eura manje od Barbićeve iznosila je oktobarska plata Rite Mitrović (DPS), sekretarske opštinskog Sekretarijata za imovinu.

Predsjednik tivatskog parlamenta Ivan Novosel (DPS) u okrobru je inkasirao  1.948 eura, skoro 400 eura više nego u februaru ove godine, dok je oktobarska plata načelnika Komunalne policije Novaka Lekovića (DPS) iznosila 1.920 eura.

Opština Tivat

Gradonačenik Tivta Siniša Kusovac u oktobarskoj platnoj koverti našao je 1.891 euro, što je 657 eura više nego pto mu je zarada iznosila u februaru. U odnosu na februarsku, plata v.d, direktora Direkcije za investicije Opštine Tivat Bogdana Čučkoviča (DPS) je skoro duplirana pa je on u okrobru primio 1.883 eura, dok je u osam mjesci ranije zarađivao 985 eura.

Potpredsjednici Opštine Dejan Maslovar (SD) i Iija Janović (HGI) sada primaju 1.765, odnosno 1.544 eura, što je u prosjeku za oko 400 eura više nego početkom godine.

Plate sekretara sekretarijata u Opštini koje pokrivaju skadrovi DPS-a sada iznose od 1.445 eura koliko je primila Tamara Furtula koja rukovodi Sekretarijatim za planiranje prostora i održivi razvoj, do 1.972 eura ranije pomenute sekretarke iza imovinu Rite Mitrović, i svima je zarada povećana za u prosjeku oko 500 eura u odnosu na početak godine.

Sekretar SO Tivat Goran Babović (DPS) u oktobru je primio platu od 1.432 eura, 490 eura više nego u februaru, dok je zarada glavne administratorke Opštine Marije Sijerković (DPS) porasla za 530 eura i ona je u oktobru dobila 1.544 eura.

Menadžer Opštine Marko Petričević (DPS) u okrobru je primio  1.298 eura, dok je Tanja Kažanegra (DPS) koja je rukovoditeljka Službe glavnog adminitratora, u oktobru zaradila 1.462 eura.

Najčitanije