15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Zvanično otvorena turistička sezona i predstavljena nova kampanja “Herceg Novi, osjeti!”

Otvaranje sezone HN

Predstavljanjem nove kampanje pod sloganom „Herceg Novi, osjeti!“ Proteklog vikenda zvanično je počela ljetna turistička sezona u Herceg Novom i najavljena brojna dešavanja koja će uslijediti u naredna tri mjeseca.

Svečanosti koju je organizovala Turistička organizacija Herceg Novi u „Holiday lounge baru“ prisustvovali su brojni turistički predstavnici, predstavnici lokalne samouprave, prijateljskih gradova, poslovni partneri i mediji.

“Ovo veče je nastavak intenzivne kampanje koja traje od početka ove godine, a ima za cilj da pokaže izuzetno bogatstvo i raznolikost Herceg Novog kao turističke destinacije. Sudeći po predsezoni, ovo će biti prva godina nakon pandemije u kojoj ćemo imati realizaciju sezone u punom kapacitetu. “Neke procjene govore da možemo očekivati ​​obaranje rekorda u sezoni 2019. godine, a ovakvim predviđanjima odgovaraju i podaci iz protekla dva mjeseca”, rekao je u pozdravnom obraćanju gradonačelnik Herceg Novog Stevan Katić.

Kako je naveo, statistika pokazuje porast posjete tokom uskršnjih praznika u odnosu na isti period 2019. godine, a prvog vikenda juna nastavlja se pozitivan trend sa 170 odsto prometa u odnosu na isti period prošle godine.

„Drago mi je da su novosadski hotelijeri zadovoljni predsezonom, jer su predstavnici turističke privrede naši važni partneri na putu turističkog razvoja grada. Da je Herceg Novi povoljan ambijent za ulaganje u najznačajniju crnogorsku industriju pokazuje interesovanje investitora iz cijelog svijeta, kao i izgradnju novih objekata koji podižu kvalitet snabdijevanja i pozicioniraju naš grad visoko na listi poželjnih turističkih destinacija, “, rekao je Katić.

Otvaranje sezone HN

Ističući značaj stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta i unapređenja gradske infrastrukture za razvoj turizma, gradonačelnik Herceg Novog je rekao da je u toku izgradnja putne i vodovodne mreže na Luštici, puta za Vrbanj, izgradnja nove autobuske stanice i panoramske gondole do Zvinj su samo neki od projekata čiji će se realizacija direktno odraziti na kvalitetu života građana, kao i na nivo usluge koju nudimo brojnim turistima koji izaberu naš grad.

“Herceg Novi Feel It” je osvježenje, koje je Turističkoj organizaciji bilo potrebno nakon što se stari slogan godinama koristio u kampanjama. U središtu kampanje koja će obilježiti ovu sezonu je akcenat na komparativnim prednostima i kvalitetima našeg grada u odnosu na druge destinacije“, rekao je Katić osvrćući se na novu kampanju.

On je podsjetio da je ponuda Herceg Novog u proteklom periodu predstavljena u brojnim gradovima u regionu koji predstavljaju centre najjačih emitivnih tržišta, a za koje su izuzetno interesovanje iskazali predstavnici turističke privrede i individualni gosti. Također, intenzivna marketinška kampanja usmjerena je prema zemljama zapadne Evrope, jer se nakon pandemije ta tržišta ponovo otvaraju.

“Ponuda Herceg Novog nisu samo more, sunce i plaže. Oni su naše bogatstvo i ljepota, ali ovo je grad prepoznat kao istorijska, kulturna, festivalska, zdravstvena, sportska i destinacija za aktivan i porodični odmor. Sve je to osnova na kojoj se zasniva naš rad na poboljšanju uslova za turizam, proširenju ponude i smanjenju sezonalnosti“, rekao je Katić i izrazio uvjerenje da će nova kampanja biti uspješna kako bismo pokazali šta zaista nudi posjeta Herceg Novom. , osjećaje i uspomene kao najjače i najvrednije što možete ponijeti sa putovanja.

Otvaranje sezone HN

Izmijenjeni slogan „Herceg Novi, osjeti kulturu!“ uključuje kulturnu ponudu grada, koja je u svijetu prepoznata kao vid aktivnog turizma i kao takva je trend u turističkim centrima, rekao je direktor Javne ustanove kulture. “Herceg Fest”, Gordana Porobić Krcunović.

“Herceg Novi, koji je poznat kao grad kulture, ima bogat kulturni život tokom cijele godine. Očekujemo da će kroz ovu kampanju naša kulturna ponuda biti prepoznatljiva i vidljivija na globalnom tržištu“, rekla je Porobić Krcunović.

Ona je istakla da će početak bogatog kulturnog ljeta obilježiti manifestacija Buđenje ljeta, a programi će se narednih mjeseci odvijati na brojnim otvorenim scenama u gradu.

„Očekuje nas veliki broj festivala kao što su Music Days, Guitar Art Summer Fest, Operosa, kao i Filmski festival koji obilježava dvije godišnjice – 35 godina festivala i 100 godina episkopske kulture u Herceg Novom. Nastojaćemo da ove veoma važne jubileje proslavimo na visokom nivou. Ove godine obilježavamo još jedan značajan jubilej, 130 godina od rođenja Ive Andrića u obnovljenoj i lijepoj kući nobelovca“, najavila je Porobić Krcunović.

Porobić Krcunović

Kampanja za ovu sezonu je osmišljena da ujedini i predstavi kompletnu ponudu grada, sve kapacitete i resurse na čijem se unapređenju stalno radi, rekao je direktor Turističke organizacije Herceg Novi Đorđe Stanojlović.

„Herceg Novi, osjeti!“ glavni je slogan ove kampanje i odnosi se na osjećaj koji nosi svaki gost napuštajući naš grad. Međutim, ima i svoje nastavke koji obuhvataju sve sadržaje koje Herceg Novi nudi u svojoj bogatoj kulturnoj i turističkoj ponudi. Turistička organizacija je počela i ovu sezonu, a sa ponosom ističemo da bilježimo određene rekordne brojke, naša emitivna tržišta se šire, a sa Nacionalnom turističkom organizacijom i novim avio kompanijama otvaramo nova tržišta. Brinemo o našem zaleđu u stalnoj saradnji sa Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena, a sve je više sadržaja koji će unaprediti ponudu u našem gradu“, rekao je Stanojlović, a potom se zahvalio hotelijerima koji su stalna podrška. Turist u brojnim aktivnostima.

Uz poruku „Osjećajte Herceg Novi! Herceg Novi – Osjeti!“ Uvala je obasjana vatrometom, a potom je održan koncert Željka Vasića.

Najčitanije