15 C
Kotor

Slušaj online radio

14. Svjetsko klupsko prvenstvo u ribolovu iz broda

Ribolov

U nedelju 22. maja će u Hotelu Iberostar Park Bijela biti svečano otvoreno 14. Svjetsko klupsko prvenstvo u ribolovu iz broda na kojem će učestvovati čak 21 ekipa sa preko 90 sportskih ribolovaca.

Borba za titulu svjetkog klupskog prvaka biće neizvjesnija nego ikad do sada jer se, pored ostalih, među učesnicima nalaze ekipe Lenza emiliana tubertini višestruki i aktuelni klupski prvak svjeta sa više reprezentativaca Italije, te Zubatac iz Zadra i Meduza iz Rovinja za koje nastupa kompletna reprezentacija Hrvatske, koja je prije godinu dana baš u Bijeloj osvojila titulu svjetskog prvaka.

Od naših tu su ekipa Igalo, osvajač bronzane medaljena na svjetskom prvenstvu 2017. godine,  te Ribar iz Baošića, Delfin iz Budve, Ama iz Kostanjice i Sipa iz Tivat.

Zvanični trening zakazan je za ponedeljak 23.05., a takmičarski dani su utorak, srijeda i četvrtak u dijelu obalnog mora od rta Arza do Ponte veslo.

Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore uradio je sve da i ovaj šampionat, kao i 15 predhodno održanih u Crnoj Gori bude organizovan na najvećem nivou.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije