11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

20. Međunarodni budvanski karneval od 28. aprila do 2. maja

Jubilarni 20. Međunarodni budvanski karneval od 28. aprila do 2. maja biće  do sada najveći, saopšteno je iz  Turističke organizacije (TO) opštine Budva koja ovu feštu organizuje sa  budvanskom NVO “Feštađuni“.

Za jubilej, dodaju organizatori, pripremljen je poseban program, a karneval će biti održan na trgu ispred i unutar Starog grada pod sloganom „Zaplešimo skupa, da nam srce jače lupa“.

Kako je najavljeno, tokom četiri dana biće održani tradicionalni abrum, velika karnevalska povorka sa rekordnih 3.000 učesnika iz 60 zemalja, dječiji karneval, karnevalski i maskenbal šou, te 25 koncerata i muzičkih nastupa 100 izvođača na četiri lokacije.

-Karnevalske svečanosti počinju muzičkom predstavom-Hendlovom kantatom „Apolon i Dafne“ na trgu ispred Starog grada i pozivom na karneval – abrumom, u petak, 28. aprila.

Karnevalisti će defileom, igrom i pjesmom kroz Stari grad pozivati građane da im se pridruže, a lokalni ugostitelji poslužiće prolaznike autentičnim poslasticama.

Iste večeri, na više lokacija u Starom gradu nastupiće lokalni DJ-evi Nikola Šoć, Stefan Anđušić, Fix, grupa Priganitze, hip-hop kolektiv Radio Katakomba, kultni splitski hip-hop sastav TBF, zatim DJ duo Šćepine vragolije i Luton i svestrani muzičar Marko Milošević – MKDSL (koncept „Kluboslavija“) iz Beograda”- najavljuju iz TO Budva.

U subotu veče 29. aprila je Velika međunarodna karnevalska povorka, a nakon predstavljanja više od 60 grupa na trgu ispred Starog grada počinje Karnevalski šou, specijalni performans inostranih karnevalskih grupa.

U Starom gradu na pjaceti kod kuće Ćekrdekovića, Trgu palmi i na platou ispred Jadranske straže, od 20 sati nastupiće  popularni dvojac Buč Kesidi i novosadski DJ Runy uz podršku crnogorskih DJ-eva: Lazar & Vuk („Radio Zunzar“), Buba, Burkakke i John K, kao i lokalnih bendova Jack Lupino & Izi bejb i Priganitze.

Karneval Budva 2023.

Treći dan programa biće posvećen najmlađima-Dječijem karnevalu, odnosno Maloj karnevalskoj povorci  koja će brojati preko 20 grupa.

-Večernji program u nedjelju biće na velikoj bini ispred Starog grada, a nastupiće bend u čijem su sastavu profesionalni klasični i rok muzičari, koji jedini u Crnoj Gori izvode irsku muziku, O’Konrads, te primorski pop-rok sastav The Grupa.

Iste noći na binu izlazi legendarna grupa iz Sarajeva “Letu štuke”, a u Starom gradu nastupiće Una Andrea & Anyushka iz Beograda, crnogorski DJ-evi Lerr & Straks i regionalna DJ atrakcija After Affair.

Ispred Starog grada 1. maja u 15 sati počinje muzičko-plesni program „Budva pleše“, a u večernjim časovima koncert će održati Gradska muzika Budve i nesvakidašnji pop-rok bend „Tantra brothers“ u čijem su sastavu muzičari iz Rusije, Ukrajine, Izraela i Francuske nastanjeni u Budvi.

U 22:30 binu će preuzeti jedna od najvećih EX-YU muzičkih zvijezda, pjevač i kantautor Vlado Georgiev- saopšteno je iz TO Budva.

Najčitanije