12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

U maju o povezivanju turističkih destinacija

Povezivanje turističkih destinacija – Foto Shutterstock

Međunarodna konferencija pod nazivom Povezivanje turističkih destinacija, koju Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma organizuje u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i Ministarstvom turizma Maldiva, biće 11. i 12. maja održana u Budvi.

Iz Ministarstva je saopšteno da će konferencija okupiti predstavnike brojnih država i stručnjake u oblasti turizma koji će kroz panel diskusije, prezentacije i umrežavanje razmijeniti iskustva i dati odgovore na aktuelne izazove u toj oblasti.

Prvi dan konferencije obilježiće ministarska debata i panel diskusije Povezivanje turističkih destinacija putem avio-saobraćaja i Održivi razvoj turizma lokalnih zajednica.

“Narednog dana stručnjaci iz oblasti turizma raspravljaće o temama Transformacija – od destinacijskog marketinga do menadžmenta destinacijom, Tehnologija, inovacije i digitalizacija – jačanje turističkog razvoja, kao i Povezivanje destinacija kroz specijalne forme turizma – ruralni, zdravstveni, sportski, MICE”, navodi se u saopštenju.

Turistička destinacija

Uz domaćine skupa, ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića, generalne direktorice Aleksandre Gardašević-Slavuljice, direktorice NTO Ane Tripković-Marković, među učesnicima su i ministar turizma Maldiva Abdulla Mausoom, ministar turizma Bugarske Ilin Dimitrov, direktorica UNWTO za Evropu Alessandra Priante, a očekuje se i prisustvo brojnih predstavnika država regiona.

“Organizacijom prvog međunarodnog događaja na ovu temu, crnogorska Vlada želi da da svoj doprinos razvoju održivih i modernih turističkih trendova i praksi i konferenciju pretvori u tradicionalno okupljanje koje bi državu pozicioniralo na globalnoj mapi važnih destinacija za turističko umrežavanje”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije