13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Za kraj sezone ispraćen “Costa Deliziosa“ – Kusovac, o tenderu neću da razmišljam

Za kraj zvanične kruzing sezone, kako tradicija nalaže, kruzer “Costa Deliziosa“ sinoć je ispraćen iz Luke Kotor, sirenom u pratnji patrolnog broda na kojem je bio izvršni direktor Luke Kotor, Vasilije Kusovac sa saradnicima.

„Uz zvuke sirena ispratili smo ploveći hotel sa preko dvije hiljade putnika i hiljadu članova posade. Svim putnicima smo zaželjeli sretan put i mirno more.

Luku Kotor ove godine posjetilo je rekordnih 410 kruzera sa preko 450.000 putnika, 1500 jahti sa preko sedam hiljda putnika.

Prema najavama za iduću godinu očekujemo preko 440 brodova, oko 40 dolazaka više nego ove godine.

Zatvaranje kruzing sezone 2015.
Zatvaranje kruzing sezone 2015.

Boka News: Pitanje koncesije ?

Vasilije Kusovac: „Pitanje koncesije je za nas definitivno pitanje biti ili ne biti, očekujem da se riješi u najkraćem roku kako bi menadžment mogao da planira i realizuje poslovne obaveze. Svako drugo riješenje bi bilo loše i negativna poruka našim poslovnim partnerima.

O međunarodnom tenderu neću ni da razmišljam, jer mi nemamo nikakve šanse. Očekujem da će država kao u drugim slučajevima povjeriti Luci Kotor da obavlja svoju djelatnost na ovom prostoru kako je to i radila decenijama. Bilo bi iluzorno tražiti novog operatora. To ne bi bilo povoljno ni politički ni ekonomski u ovom trenutku. Kao patrioti i osobe koje vole svoj Grad i Boku, za budućnost naše djece nebi voljeli da se tako nešto desi“ – kazao je Vasilije Kusovac za Boka News.

Najčitanije