20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena izložba „Luka Kotor kroz istoriju“

Povodom uspješnog završetka glavne kruzing sezone sinoć je u u Kulturnom centru “Nikola Đurković” u Kotoru otvorena izložba fotografija i priznanja, “Luka Kotor kroz istoriju”.

Brojne posjetioce i zvanice pozdravili su Maja Danilović menadžer i Vasilije Kusovac izvršni direktor Luke Kotor.

„Ovo je najuspješnija poslovna godina od postojanja Luke. Takođe tu je i finansijski rezultat, koji za nas ipak nije toliko dominantan koliko povećanje prometa i zadovoljstvo klijenata. Srednja ocjena koja se odnosi na usluge je 4.6 i to je naša najbolja referenca. U najavi za 2016. imamo više za trideset dolazaka nego ove godine. Međutim postoje ograničenja koja bi mogla uticati da iduće godine ispunimo zahtjeve koje pred nas postavljaju brodari. Jedno je da li ćemo mi raditi djelatnost, ili će to raditi neko drugi. Nadam se da će Luka kao akcionarsko društvo koje baštini tradiciju na ovom prostoru i ovom akvatorijumu zaslužiti da dobije šansu da i dalje upravlja lukom i pruža lučke usluge, pa u tom cilju očekujem povoljno rješenje.

izložba „Luka Kotor kroz istoriju“
izložba „Luka Kotor kroz istoriju“

Želja nam je bila da kroz fotografiju pokažemo da Luka Kotor ne postoji od 1988.godine, da traje mnogo duže, da je imala svoju prošlost, sadašnjost i budućnost. Luke Kotor je treća na Jadranu i osma na Mediteranu. Grad Kotor ima svakako jednu od vodećih pozicija u svjetskim okvirima kada je turistička privreda u pitanju, pa zato tu šansu treba iskoristiti toliko brzo i hitno i to do kraja godine”, kazao je Kusovac.

Izložba „Luka Kotor kroz istoriju“
Izložba „Luka Kotor kroz istoriju“

Direktor Kulturnog centra Miloš Dževerdanović je istakao da mu je čast što je ova institucija domaćin partner proslave uspješne sezone Luke Kotor, jednog od najprestižnijih crnogorskih brendova i kompanija.

“Oni su svoje društveno odgovorno poslovanje podijelili sa nama. Niz aktivnosti koje je Kulturni centar imao od kada sam na čelu ove kuće, pomogla je Luka Kotor koja je bila nezaobilazni partner, ne samo finansijski nego i u svakom drugom smislu”, kazao je Dževerdanović.

Među fotografijama kao i nagradama, posebnu pažnju izazvalo je priznanje “International Star for Quality” koje je kotorska kompanija dobila od asocijacije “Bussines Initiative Directions” u Ženevi za 2015.godinu.

izložba „Luka Kotor kroz istoriju“
izložba „Luka Kotor kroz istoriju“

Izložbu čine stare i nove fotografije, luke, brodova i istorijskih trenutkaka. Autori su Stevan Kordić, Ivka Janković, Zoran Nikolić, Klaudio Katelan, Miro Marušić. Od starih fotografija, kao dokumenti jednog vremena, izdvajaju se one o brodu „Jadran“ i čuvena posjeta Onazisove jahte „Kristina“ 1960., koja je obilježila prošli milenijum.

U muzičkom dijelu programa nastupio je Marinko Pavićević.

Izložba se može pogledati narednih petnaest dana.

Najčitanije