17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Regata „Dan Tivta“ – dodjeljene nagrade (foto)

U organizaciji Jedriličarskog kluba“ Delfin“, pod pokroviteljstvom Opštine Tivat danas je završena regata „Dan Tivta”, koja se tradicionalno jedri u sklopu Novembarskih dana, proslave Dana Opštine Tivat.

Na regati su učestvovali takmičari iz crnogorskih klubova, “Lahor” iz Kotora, “Jugole Grakalić” iz Herceg Novog i “Delfin” iz Tivta. Jedrilo se u klasama Optimist, Laser Standard, Laser Radial i Laser 4.7.

Nakon što je prošlog vikenda regata odložena zbog jakog juga, prvog dana u subotu 28.novembra po levantu jačine 2-3 čvora jedrila se jedna regata. U nedelju 29.novembra start je dat po sjevernom vjetru od 10 do 12 čvorova, koji je poslije oslabio do jačine 5 čvorova.

JK „Delfin“ zauzeo je tri prva mjesta u klasi Optimist u generalnom poretku. Pobjednik je Nikola Golubović(2004.), druga je Tatjana Kusovac(2003.) i bronza je pripala Igoru Nikoliću(2002.) Golubović je na prvoj poziciji i u klasi Optimist do 12 godina, a za njim je Tatjana i na trećoj poziciji Rackovic Romina(2005.) iz JK Lahor iz Kotora. U klasi Optimist za djevojčice zlato je ponijela Tatjana, srebo Romina a bronzu je ponijela Josipa Čelanović(2003.) jedriličarka JK Delfin.

Regata „Dan Tivta“
Regata „Dan Tivta“

Jedriličar JK „Delfin“, Ilija Marković(2002.), zauzeo je prvo mjesto u klasi Laser4.7, srebo je pripalo Milojević Zorki(1999.) a bronza Rašović Matiji(1999.), oboje jedriličari JK „Jugole Grakalić“ iz Herceg Novog.

Jedriličar „Delfina“ Balša Dojkić(1998.) prvi je u klasi Laser Radial, drugi je Goran Burić(1994.) iz kotorskog „Lahora“ a bronzu je uzela Irina Kusovac(2000.) takođe jedriličarka Delfina iz Tivta.

U klasi Laser Standard pobijednik je Igor Les(1991.) iz Delfina, srebro je uzeo Todor Tušup(1996.) jedriličar JK Jugole Grakalić iz Novog i za bronzu se izborio Luka Radonić(1998.) za JK Delfin.

Najuspješnijima su dodjeljeni pehari i medalje, koje je posebno za ovu priliku obezbijedila i kreirala kompanija BrandNewTivat, te je tako obilježena sinergija Opštine Tivat, Jedriličarskog kluba „Delfin“ i nautičke tradicije grada. Ideja o dodijeli ovih originalnih nagrada izrasla je iz novog znaka grada Tivta, na kom centralno mjesto zauzima jedro  kao bitna osobenost grada Tivta. Nagrade su dodijelili Predrag Gajić, direktor kompanije BrandNewTivat i Boris Pean, ispred Sekretarijata za sport Opštine Tivat.

Regata „Dan Tivta“
Regata „Dan Tivta“

„Zajedničko za sve jedriličarske klubove i naše najmlađe jedriličare, je da svakodnevno ulažu puno vremena i energije, i ostvaruju značajan napredak. Ovo je regata revijalnog karaktera i posebno nam je drago da su naši prijatelji iz JK Jugole Grakalic i JK Lahor jedrili sa nama u čast i u ime zahvalnosti našem gradu. Veliku podršku našem klubu pruža upravo Opština Tivat, a mi činimo sve da svojim upornim radom i ostvarenim rezultatima opravdamo ukazano povjerenje. Ponosni smo na svoje jedriličare koji su izuzetni ambasadori Tivta i Crne Gore širom svijeta. Dobar vjetar svima!“ – kaže se u saopštenju iz JK „Delfin“ Tivat.

Najčitanije