23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Svetozaru Maroviću pritvor 72 sata

Sveto Marović
Sveto Marović

Predsjednik političkog savjeta DPS Svetozar Marović uhapšen je jutros oko devet sati. Marović je lišen slobode po nalogu specijalnog državnog tužioca, javlja portal Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama, Marović je uhapšen u zgradi Vektre.

Nakon saslušanja koje je počelo u 10:30, Maroviću je određen pritvor do 72 sata.

Marovićev pravni zastupnik, advokat Zdravko Begović je kazao da funkcionera DPS-a sumnjiče za zloupotrebu u slučajevima TQ Plaza, plato na plaži Jaz i Prijevor, ali da je on tokom saslušanja negirao krivično djelo koje mu se naredbom za sprovođenje istrage stavlja na teret.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nagovijestio e ranije hapšenje Marovića, ističući da je identifikovan šef organizovane kriminalne grupe u Budvi i najavio da će uskoro istraga biti proširena i na njega u slučajevima platoa na plaži Јaz i TQ plaži.

U pritvoru su već Marovićev sin Miloš, brat Dragan, strina Mirjana, a postupak se vodi i protiv njegove kćerke Milene Marović-Bogdanović i Miloševe tašte Dragice Popović.

Svetozar Marović je ranije bio predsjednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora, a prije toga obavljao je više političkih funkcija u Crnoj Gori. Dugi niz godina bio je predsjednik crnogorskog parlamenta. On je inače idejni tvorac poznate kovanice „rat za mir“ početkom rata 1991.godine.

Najčitanije