22.9 C
Kotor

Slušaj online radio

“Vesela jelka” u Tivtu

VESELA JELKA
VESELA JELKA

Predstava za djecu “Vesela jelka”, koja je spoj dramskog, muzičkog i plesnog pozorišta, odigraće se u ponedjeljak u Velikoj sali Centra za kulturu u Tivtu, s početkom u 17 sati.

Pozorišni komad ne slavi samo Novu godinu, već i drugarstvo, pozorište i lijepe manire

“Mališani će imati priliku da osjete čar pozorišta, u pravom smislu te riječi, i da uživaju u prednovogodišnjem spektaklu i magiji izvrsne glumačke igre i teatarskog umijća. Taj pozorišni komad ne slavi samo Novu godinu, već i drugarstvo, pozorište i lijepe manire. Predstava je, prema najavi iz produkcije, puna iznenađenja i predivnih momenata, jer cijela ekipa okupljena u `Tragu`, želi djeci da skrene pažnju na važne životne vrijednosti”, saopšteno je iz tivatskog Centra za kulturu.

Kako su istakli, autorka tog komada, koji prevazilazi dosad viđene klasične i više puta ponavljane novogodišnje pozorišne izraze, je Sanja Garić, profesorica sa cetinjskog Fakulteta dramskih umjetnosti.

“Projekat je inače, posvećen Gordani Marić, pjesnikinji i kompozitorki za djecu, koja je tri decenije svojim pedagoškim i umjetničkim radom edukovala i radovala djecu, prenoseći im ljubav, kreativnost i interesovanje za umjetnost”, saopšteno je.

Predstava je okupila ekipu profesionalnih glumaca: Branku Stanić, Maju Stojanović, Karmen Bardak, Filipa Đuretića i Slavka Kalezića.

Najčitanije