19 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – prijem za najuspješnije studente, đake…

Prijem
Prijem

Predsjednik opštine Tivat, Ivan Novosel, danas je povodom nastupajućih novogodišnjih praznika prmio učenike OŠ „Drago Milović“,” OŠ “Branko Brinić”, SMŠ „Mladost“, Muzičke škole, kao i predstavnike djece iz JU Dječji vrtić “ Bambi“.

Druženju su prisustvovali i direktori odnosno predstavnici ovih obrazovnih ustanova, Slavica Vulanović ispred Dječijeg saveza, koji su prije petnaest godina pokrenuli ovakvo lijepo druženje u susret Novoj godini, kao i Sekretarka za upravu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević. Predsjednik Opštine poželio im je sve najbolje u Novoj 2016. godini te istakao dobru saradnju opštine sa svim obrazovnim ustanovama kao i podsjetio na podršku koju je opština davala u prethodnom periodu te izrazio spremnost da će to činiti i ubuduće.Na dosadašnjoj pomoći i razumijevanju lokalne uprave zahvalili su se učenici, direktori i profesori ovih institucija i poželjeli da se ta saradnja nastavi i još više realizuje u nastupajućoj godini. Učenici su recitacijama i poklonima uzvratili na gostoprimstvu a predsjednik Novosel je svim prisutnima uručio prigodne poklone.

Prijem
Prijem

Nakon ovog srdačnog i prijatnog druženja, predsjednik Opštine sa svojim saradnicima se susreo sa najuspješnijim studentima iz naše opštine za proteklu studijsku 2014/2015 godinu: Vanjom Matković, Milosavom Manojlović ,Ninom Luković, Darkom Djikanovićem, Marijom Juretić.U ime Suade Ličine i Dušana Lutovca prisutvovali su članovi porodice. Kako je ove godine po konkursu za stipendiranje studenata njih 66 ispunilo tražene uslove a to je podrazumijevalo i prosjek iznad 9, Predsjednik opštine je istakao da su oni najuspješniji od uspješnih i poručio svima da nastave sa radom i da će njihov trud grad znati da prepozna i cijeni. Predsjednik im je čestitao na postignutim rezultatima tokom studiranja, upoznao sa najvažnijim investicijama u gradu i sa nastojanjima da život gradjana Tivta bude još kvalitetniji a naročito mladih. Najbolji studenti su uz čestitke za sretnu i uspješnu 2016. Godinu nagrađeni novčanom nagradom i monografijom Tivatski slikari.

Prijem
Prijem

Predsjednik Novosel, takodje danas, susreo se sa geronto – domaćicama koje realizuju lokalni javni rad “ Njega starih lica u Tivtu” a kao proizvod medjusobnog Sporazuma o realizaciji i finansiranju navedenog javnog rada izmedju Opštine i Crvenog krsta.Ovom susretu prisustvovali su Sekretarka za upravu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević i Sekretar Crvenog krsta Duško Božović. Predsjednik Opštine,uz upoznavanje sa razvojem grada u proteklom i budućem periodu, ukazao je na značaj njihovog posla za ovu populaciju kroz servis njege,socijalne i zdravstvene podrške, pomoći u kući i drugo.Ovom prilikom Predsjednik Opštine naznačio je izgradnju zgrade na mjestu Crvenog krsta za potrebe budućeg Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju,Crvenog krsta i drugih poslovno stambenih sadržaja.Uz čestitke za Novu godinu, zahvalnost na uspješnom radu ,senzibilitetu koji pokazuju u radu sa starijom populacijom, Predsjednik Novosel uručio je i prigodne poklone.

Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije