7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – izgradnja dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i stanova za penzionere

Sastanak sa Zoricom Kovačević
Sastanak sa ministricom Zoricom Kovačević

Ministrica rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević sa saradnicima boravila je danas u radnoj posjeti opštini Kotor, u pratnji direktora Fonda PIO Duška Perovića. Ovom prilikom razgovarala je sa predsjednikom opštine Kotor dr Aleksandrom Stjepčevićem i njegovim najbližim saradnicima.

Klučne teme radnog sastanka odnosile su se na izgradnju dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, kao i mogućnost iznalaženja lokacije za izgradnju zgrade za penzionere na teritoriji opštine Kotor.

Ministarka rada i socijalnog staranja i predsjednik opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević su postigli dogovor, po kojem će nadležni u Opštini Kotor dati prijedlog lokacije, za izgradnju zgrade sa stanovima za penzionere, koji nemaju rješeno stambeno pitanje. Predsjednik Stjepčević je istakao spremnost da u najskorije vrijeme iznađe potencijalnu lokaciju, napominjući da ovaj zadatak nije lak s obzirom da je Kotor turistički grad i grad pod zaštitom UNESCO-a, a shodno tome moraju se striktno ispoštovati svi stndardi i planska dokumentacija. Sagovornici su se usaglasili da će zajedeničkim snagama raditi da se u skorijoj budućnosti steknu potrebni uslovi za realizaciju projekta izgradnje stambenog objekta za najstarija lica, koji bi stekli pravo da pod povoljnim uslovima otkupe stanove.

Ministarka Zorica Kovačević je saopštila da je izuzetno zadovoljna objektom u okviru Resurnog centra, koji će biti rekonstruisan i adaptiran za potrebe otvaranja centra za boravak djece sa posebnim potrebama. Projekat otvaranja ovako važne javne ustanove će se ubrzo realizovati zajedničkom saradnjom Ministarstva rada i socijlnog staranja i Opštine Kotor. Ona istakla da će ministarstvo finansirati boravak djece u ovoj ustanovi, koja će raditi u skladu sa savremenim standardima u oblasti brige o djeci sa posebnim potrebama.

Sastanku su pored ostalih prisustvovali i direkor – Resursnog centra za sluh i govor u Kotoru Boro Kašćelan, generalni direktor Direktorata za socijalnu i dječju zaštitu Goran Kuševija, predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja i Udruženja penzionera.

Najčitanije