16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kreću gradeći nanovo vodovod star pet godina

Vodovod
Vodovod

Raspisivanjem tendera za izbor izvođača radova na izgradnji novog vodovoda na potezu od kotorske raskrnice do Solila, vrijednog 700 hiljada eura, Opština Tivat započela je realizaciju ovogodišnjeg plana kapitalnih ulaganja u lokalnu infrastrukturu, ukupno vrijednog 11,5 miliona eura.

Vodovod promjera 450 milimetara u dužini od 2,5 kilometara u Solilima, biće zamijenjen potpuno novim cjevovodom jer je na postojećem, iako starom samo pet godina, do sada bilo preko 50 većih havarija sa pucanjem cijevi i uništavanjem trase lokalnog puta Tivat-Radovići u čiji je trup vodovod postavljen. Iako je vodovod građen prije samo pet godina, iz rukovodstva Opštine Tivat do sada su izbjegavali da objasne ko je kriv što je napravljen tako nekvalitetno da ga već sada moraju zamijeniti novim vrijednim čak 700 hiljada eura.

Inače, u investicionom planu za ovu godinu, Opština je predvidjela da 1,1 milion eura uloži u početak gradnje obalnog šetališta i otvorenog plivališta-mandraća na lokaciji Belane, a milion eura planiran je za gradnju kanalizacionog sistema u naselju Donja Lastva. Za izgradnnju objekta novog Vatrogasnog doma u Gradiošnici koja se odlaže već dvije godine zbog neriješenih infrastrukturnih problema, opredijeljeno je 400 hiljada eura, a iznos od 600 hiljada eura planiran je za izgradnju multifunkcionalnog objekta na Seljanovu gdje opštinari planiraju da smjeste Crveni krst, dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, dnevni centar za stare te sklonište za žrtve porodičnog nasilja.

Za izgradnju novog puta od Solila do jugoistočne granice kompleksa Luštica bay u Krtolima predviđeno je 3 miliona eura, za izmještanje stanovnika neformalnog romskog naselja 7.jul opredijeljeno je 400 hiljada, a za sanaciju Doma kulture u Gošićima 125 hiljada eura. Opština Tivat će ove godine milion ipo eura izdvojiti za ekspropijaciju privatne imovine, a po 250 hiljada eura biće utrošeno za nastavak adaptacije i rekonstrukcije objekta DTV „Partizan“ i plaćanje obaveza lokalne uprave vezano za izmještanje tzv. švedskog naselja na Seljanovu. Za investiciono održavanje javnih objekata biće utrošeno 137 hiljada eura, a za „ostale kapitalne izdatke“ još 865 hiljada eura. U tu stavku pored ostaloga, uvršteni su prva faza gradnje ulice u Cacovu vrijedna 200 hiljada, rekonstrukcija ulice u Marićima od 100 hiljada eura, kupovina dva stana za zaslužne sportiste, vaterpolistu Vjekoslava Paskovića i boćara Miroslava Petkovića od 70 hiljada eura, rekonstrukcija i asftaltiranje Đačke ulice vrijedna 20 hiljada eura…

Izvor:S. L.

Najčitanije