18 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljanje turistička ponuda u Oslu

Reiselivsmessen
Reiselivsmessen Oslo

U glavnom gradu Norveške, Oslu, u toku je turistički sajam Reislivsmesen, jedna od najvećih turističkih manifestacija na prostoru Skandinavije, koji predstavlja idealnu priliku sa susrete poslovnih ljudi u turističkom i hotelskom biznisu.

Sajam koji se održava od 15 – 17. januara, okupio je preko 600 izlagača iz 120 zemalja, Očekuje se da će sajam u Oslu posjetiti preko 50.000 posjetilaca.

Turistička privreda Crne Gore prvi put predstavlja turističku ponudu na ovako važnom tržištu. Akcenat je stavljen na aktivni odmor u toku turističke sezone, pješačke i biciklističke staze kao i na zabavna dešavanja tokom ljeta.

Sajam Oslo
Sajam Oslo

Pored NTO, TO Tivat, TO Ulcinj, TO Bar, TO Podgorice, posebnu pažnju u prezentovanju svoje ponude izazvala je TO Herceg – Novi čiji su Norvežani tradicionalni gosti.

Predstavljena je ukupna turistička ponuda Herceg Novog, sa akcentom na aktivni odmor u toku ljetnje turističke sezone, kulturnom i vjerskom turizmu, muzičke i sportske manifestacije, prirodne ljepote, planinu Orjen, poluostrvo Lušticu, kulturno istorijsko nasljeđe, vodene sportove, kao i mogućnosti za bavljenje hiking-om and biking-om. Promovišu se i kulturna i zabavna dešavanja koja su planirana za ovu sezonu u Herceg Novom.

Sajam Oslo
Sajam Oslo

Prema statističkim podacima za 2015. godinu Crnu Goru je posjetilo 8000 norveških turista koji su ostvarili 63000 noćenja, a 50% ostvareno je u Herceg Novom.

Na štandu je prisutna i turistička agencija IDE travel koja je predstavila atraktivne paket aranžmane koji su formirani za tržiste Norveške za period predsezone, sezone i postsezone – kaže se u saopštenju.

Najčitanije