16 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora izborila finale EP i Rio!

Foto David Damnjanović
Foto David Damnjanović

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Beogradu, pošto je savladala Mađarsku 8:5 (2:2, 2:1, 1:1, 3:1). I što je još važnije, “ajkule” su izborile plasman na Olimpijske igre u Riju.

U subotu od 17.45 Srbija – Crna Gora za zlato!

“Presudila je fantasitčna odbrana pošto nismo imali baš dobar napad u početku, ali smo se kasnije stabilizovali. Igrači su dali maksimum od početka do kraja. Dali smo gol ni iz čega za vođstvo kojim smo prelomili utakmicu”, rekao je Vladimir Gojković, prenosi Blic.

Foto Beta
Foto Beta

“Mi smo ostvarili cilj i plasman u Rio, a sada nam ostaje da se spremimo za finale u prelijepom ambijentu. Niko ne može da prijeti Srbiji pred domaćom publikom, ali niko neće da se preda u finalu. Moramo da damo 130 odsto kako bismo mogli da pariramo i probaćemo da napravimo iznenađenje”.

Kratko je prokomentirao i svoj debi na klupi “ajkula”.

“Ovo je nestvarno! Sada nam treba opomena da ne poletimo”, istakao je selektor Gojković.

CRNA GORA- MAĐARSKA 8:5 (2:2, 2:1, 1:1, 0:0)

Sudije: Alesandro Severo (Italija), Radoslav Korizna (Poljska), Gledalaca oko 7000

Igrač više: Crna Gora 7 (3), Mađarska 7 (3), Peterci: Crna Gora 1 (0), Mađarska 1 (1).

CRNA GORA: Šćepanović (11 odbrana), Draško Brguljan 1, Pasković, Petrović, Darko Brguljan 1, Radović, Mlađan Janović 1, Nikola Janović 2, Ivović 2, Mišić, Vukčević 1, Jokić, Lazović.

MAĐARSKA: Nađ (11 odbrana), Gor Nađ, Batori, Erdlji, Vamoš, Hošnjanski 1, Deker 1, Manherc 1, Danijel Varga, Deneš Varga 2, Kiš, Harai, Bistrišanji.

Izjave

NIKOLA JANOVIĆ: ‘’Sve čestitke. Cilj smo ispunili samim prolaskom u polufinale. Još jedan istorijski uspjeh. Nevjerovatno je odigrati ovakve dvije utakmice u četiri dana. Zahvalio bih se armiji naših navijača, i onima koji su bili ovdje I onima pored malih ekrana. Pokazali smo veliki inat, osvetili smo im se za Barselonu. Tada smo nezasluženo izgubili, nosily smo to u sebi. Znali smo da ne smijemo da pregorimo u toj želji. Pokazali smo kakav potencijal ova ekipa još uvijek ima. Odlična odbrana, to je ono što nas krasi. Nema što, idemor asterećeno u finale. Očekujem pravi spektakl u finalu. Nema priče, oni su favorite, igraju pred domaćom publikom. Mi smo pokazali da možemo, biće zanimljivo. Pozdravljam sve u Crnoj Gori, idemo u finale.’’

MILOŠ ŠĆEPANOVIĆ: ‘’Ogroman uspjeh. Jako važna stvar za samopouzdanje. Nijesmo svjesni koliko je ovo bitno. Igraćemo finale u fantastičnom ambijentu, jedina smo ekipa koja može da se suprostavi ovako moćnoj Srbiji. Daćemo maksimum I ono najbolje od nas za kraj. Probaćemo da osvojimo zašto da ne. Što se tiče meča, svi su bili sjajni, ne bih nikoga izdvojio. U svakom segment igre plijenimo agresivnošću, borbenošću. Ima grešaka, ali se one na kraju I ne vide. Igramo kao tim, imamo fantastičnu energiju. Da u tom duhu odigramo I finale.

VJEKOSLAV PASKOVIĆ: ”Obezbijedili smo olimpijsku vizu. Jedna jako teška utakmica, igra živaca. Od početka smo kontrolisali meč, ta koncentracija nam nije padala do kraja. Zasluženo smo u finalu. Nadam se da će Olimpijske igre biti kruna ove generacije. Ulazimo u finale bez ikakvog pritiska. Da uživamo zajedno sa ovom divnom podrškom koju smo večeras imali.”

DARKO BRGULJAN: ”Nije još sve gotovo, čeka nas finale, nijesmo došli do njega da ga izgubimo. Daćemo sve od sebe u tom meču. Šanse su pola-pola kada igramo sa Srbijom. Odlična utakmica, velika pobjeda. Rasterećeni smo kada je u pitanju olimpijska viza. Cijeli turnir smo igrali dobro, nema razloga da tako ne bude i u finalu. Nijesu nepobjedivi. Mi smo jedini pokazali da se sa njima može igrati. Cilj još nije ispunjen.

PETAR POROBIĆ: ‘’Presrećni smo. Ispunili smo dva cilja. Savladali smo Mađare, prošli u finale, dakle glavno je obezbjeđeno a to je plasma na Olimpijske igre. Sa jednom utakmicom dva pogotka, više smo nego zadovoljni. Ovo je pokazalo koliku snagu ima ova ekipa. To se vidjelo protiv Italije, važno je das mo sačuvali taj duh. Ovo je pobjeda ekipe, karaktera, volje I velike motivacije.

Najčitanije