16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Srbija šampion Evrope, Crna Gora posustala u finišu

Crna Gora - Srbija
Crna Gora – Srbija

Srbija je šampion Evrope. Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od Srbije 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2) u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu.

“Ajkule” su vodile do posljednje četvrtine, ali nažalost nijesu uspjele da izdrže do kraja. Ipak, izabranici Vladimira Gojkovića zaslužuju sve čestitke za prikazanu igru na prvenstvu i osvojenoj srebrnoj medalji.

Fenomenalan rezultat izabranika Vladimira Gojkovića koji su osim srebra osigurali i vizu za Olimpijske igre. Partijama u Beogradu ”ajkule” su pokazale da su ponovo u vrhu svjetskog vaterpola!

CRNA GORA – SRBIJA 8:10 (3:1, 1:2, 2:3, 2:4)

Sudija: Boris Margeta (Slovenija), Georgios Stavridis (Grčka), Igrač više: Crna Gora 8 (5), Srbija 10 (5), Peterci: Crna Gora 0 (0), Srbija 0 (0)

Srbija - Crna Gora finale EP 2016
Srbija – Crna Gora finale EP 2016

CRNA GORA: Šćepanović (5 odbrana), Draško Brguljan, Pasković, Petrović, Darko Brguljan 2, Radović 2, Mlađan Janović, Nikola Janović 2, Ivović 1, Mišić, Vukčević 1, Jokić, Lazović. Selektor Vladimir Gojković.

SRBIJA: Gojko Pijetlović (0 odbrana), Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, Duško Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 2, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović (4 odbrana). Selektor Dejan Savić.

Izjave

“Imali smo situaciju u svojim rukama, ali taj momenat kada je Radović postigao gol. Jedan sudija je rekao da je gol, drugi da nije, a nakon toga smo odmah primili pogodak. Imali smo reakciju na 9:8, i tu je bilo čisto isključenje nad Nikolom Janovićem… Nije lako protiv Srbije držati stvari pod kontrolom. Bili smo potrošeni, umor je učinio svoje…”, rekao je selektor Gojković.

Selektor je potom podsjetio na stanje u crnogorskom vaterpolu i da ima još dosta posla do Olimpijskih igara…

“Treba da budemo pametni nakon ovoga, situacija u crnogorskom vaterpolu nije dobra. I moramo da budemo još bolji do Olimpijskih igara”, dodao je Gojković.

Kapiten crnogorske reprezentacije Nikola Janović je osuo paljbu po sudijama…

“Ponosni smo na sve što smo uradili na Evropskom prvenstvu. Ne znam, možda je moglo i drugačije da bude u finalu, ali utisak je da su nas sudije upropastile. Srbija je velika reprezentacija, to su sjajni momci i sa svima smo veoma dobro. Sve što su osvojili zasluženo im je pripalo, ali za ovaj meč nijesam siguran da je bilo tako”, rekao je Janović.

Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović proglašen je za najboljeg igrača Evropskog prvenstva.

“Veliko finale u kom je bila izuzetno teška borba. Pobedili smo pritisak koji je bio uslovljen slavljeničkom atmosferom koja je počela od samog starta i pobede nad Hrvatskom”, rekao je Prlainović.

Mađarska je danas u meču za treće mjesto savladala Grčku 13:10 (4:2, 4:2, 2:1 i 3:5) i šesti put šampionat završila sa bronzanim odličjem.

 

 

Najčitanije