17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Pred nama toplija sedmica bez zimskih epizoda

Ribari
Foto: Zoran Nikolić Boka News

Ne pretjerano dugom nizu hladnih dana stigao je kraj. Barem što se tiče januara, koji nam je ove godine donio i zimu i snijeg, ali i toplinu. U posljednjoj dekadi temperature su se vratile u granice prosjeka, no sam kraj mjeseca obilježit će toplije vrijeme. Iako će malo oborina biti u drugom dijelu mjeseca, može se reći da se sušno razdoblje nastavlja, javlja crometeo.

Vrijeme danas

Malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a na sjeveru umjereno do potpuno oblačno, prijepodne ponegdje sa slabim padavinama. Vjetar uglavnom slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od -4 do 7, najviša dnevna od 4 do 15 stepeni.

Period utorak-subota:

Malo do umjereno oblačno, u južnim, centralnim i višim planinskim predjelima uz dosta sunčanih intervala. U utorak i petak na sjeveru ponegdje slabe padavine, a u četvrtak nešto više oblaka moguće i u južnim predjelima. U subotu u cijeloj zemlji sunčano. Po kotlinama često magla ili sumaglica, naročito u sjevernim predjelima. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Temperatura vazduha u utorak i srijedu u porastu, a narednih dana u manjem kolebanju.

Najčitanije