19 C
Kotor

Slušaj online radio

Karnevalske fešte – Kotor, Prčanj, Lastva, H.Novi

Kotorski karneval 2015.
Kotorski karneval 2015.

Tradicionalne kotorske zimske karnevalske fešte počeće 26. februara i trajaće do 6. marta, saopštili su organizatori JU Kulturni centar“Nikola Đurković“

Manifestacija sa mnoštvom karnevalskih grupa i maski iz Kotora, Crne Gore i regiona u mediteranskom ritmu i duhu, karakterističnom za Kotor, počeće velikim maskenbalom 26.februara u Poslovnom centru „Vukšić”.

Dječiji maskenbal je na programu 28. februara u „Maximusu”. Koncert pod maskama učenika Muzičke škole Vida Matijan, u crkvi Svetog Duha planiran je 1. marta.

Karnevalska papalada „Ala maka” na Trgu od oružja, uz abrum-poziv na fešte, najvaljen je u petak, 4. februara.Slijedi velika karnevalska tombola u kafani „Dojmi” 5. marta, a prema programu karnevalskih fešti u 18 sati planiran je koncert mažoretki u Kulturnom centru.

Velikom karnevalskom povorkom 6. marta biće završena ovogodišnja karnevalska zimska manifestacija u Kotoru, nakon čega će biti održan koncert na glavnom gradskom trgu.

Organizatori su JU Kulturni centar „Nikola Đurković” i TO Kotor, a pokrovitelj Opština, saopštavaju iz Organizacionog odbora Zimskog kotorskog karnevala.

Prčanjski karneval 2015.
Prčanjski karneval 2015.

Prčanjski karneval 6. februara

Tradicionalni prčanjski karneval u organizaciji NVO „Bope” i Mjesne zajednice Prčanj održaće se u subotu 6. februara s početkom u 15 sati.

Nakon suđenja i spaljivanja ovogodišnjeg krivca za sve nedaće koje su zadesile mještane u protekloj godini, u 16 sati će u Domu slobode biti održan dječji maskenbal. Organizatori su i ove godine obezbijedili nagrade za najbolje maskiranu djecu. „Po završetku dječjeg maskenbala biće priređen i veliki vatromet”, saopšteno je iz NVO „Bope”.

Lastovski karneval
Lastovski karneval

Lastovski karneval 6. februara

Tradicionalni „Krnevao lastovski“ – održaće se u suboru, 6.februara u 14 sati – saopštili su organizatori karnevala iz tivatske NVO „Harlekin“.

Po starom običaju, vesela povorka maski sa karnevalskom lutkom, u pratnji mažoretki i Gradske muzike, krenuće iz naselja VII kvartu u Donjoj Lastvi, odakle će, obišavši cijelo mjesto, doći na lastovsku rivu gdje će se suditi karnevalu za sve prošlogodišnje nevolje i probleme građana.

Spaljivanje karnevala obaviće se na pristaništu ispred crkve Svetog Roka, a potom slijedi veliki maskenbal u hotelu „Kamelija“.

Karneval 2015. - Herceg Novi
Karneval 2015. – Herceg Novi

Herceg – Novi

Suđenja i spaljivanja Karnevala novskog – „Prilično dvolično“ – na glavnom gradskom trgu 21. februara u 19 sati. Nakon spaljivanja koncert Petra Graša od 20, 30 sati.

Najčitanije