16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Uručena priznanja najboljim sportistima Tivta u 2015.

U multimedijalnoj sali Opštine Tivat danas su uručena priznanja najboljim sportistima Tivta u 2015. godini, u jubilarnoj 20. akciji Radio Tivta i Sekcije sportskih novinara ovog grada.

Rukometni klub „Partizan” najbolji je tivatski klub, a boćar Miroslav Petković, najbolji je sportista  u 2015. godini. Petković je osvojio titulu vicešampiona svijeta na Svjetskom prvenstvu u Rijeci, a RK“Partizan“ je jesenji šampion države.

Na listi deset najboljih sportista nalaze se Amela Feković takmičarka u benč presu, kjokušinkaj karatista Dejan Daković, streličar Milan Borović, šahista Veljko Draganić, košarkaš Mašan Vrbica, rukometaš Marko Vrdoljak, jedriličar Igor Les, kuglašica Mirjana Ardalić i džudistkinja Milica Katić.

Specijalna priznanja uručena su Džudo klubu Tivat, ŽRK“Tivat“, BK“Brđanin“, BK“Palma“, KK“Teodo“ i ŠK“Mimoza“.

Posebna priznanja za individualne sportske rezultate dobili su automobilista Tripo Pinjatić, kuglaš Mladen Božinović, košarkaš Vjekoslav Vučinović, džudista Krsto Kikanović i sportski ribolovac Luka Maslovarić.

Nagrade najboljim sportistima grada u 2015. godini uručili su predsjednik opštine Ivan Novosel, Skupštine Krsto Bošković, sportski novinari Predrag Usanović, Željko Komnenović i Andrija Petković, dok je pehar Košarkom klubu Teodo uručio direktor Košarkaškog kluba „Stršljen“ iz Plava, Adem Huseinović, čiji košarkaši večeras igraju u Tivtu.

Najboljem sportisti Miroslavu Petkoviću i najboljem sportskom klubu RK „Partizan“ predsjednik opštine Ivan Novosel uručio je i novčane nagrade od po 1.000 eura.

Dobitnike nagrada i priznanja kao i brojne goste pozdravio je direktor Radio Tivta, Dragan Popadić.

„Od početka u ovoj akciji sa nama je bila i Opština Tivat, najveći sponzor tivatskog sporta. Od opštine i dalje očekujemo veliku pomoć, ne samo u sredstvima, nego i u izgradnji sportske infrastrukture. Trebaju nam novi fudbalski tereni, teniski tereni, zatvoreni bazen. Povodom jubileja mi smo štampali i posebnu publikaciju. Tekstove je pisao kolega Slavko Krstović a tu je i dosta fotografija koje su uredili Neven Staničić i Ivan Radulović“ – kazao je između ostalog Popadić.

Najbolje sportiste pozdravio je gradonačelnik Tivta, Ivan Novosel.

Nagrade najboljim sportistima Tivta 2015.
Nagrade najboljim sportistima Tivta 2015.

„Opština je svesrdno u proteklih 20 godina podržavala ovu akciju i podržavaće sve ono što predstavlja kvalitet i što doprinosi napretku grada, sporta, okupljanju omladine. Uložili smo ne samo značajna sredstva nego i veliki trud u normativnom dijelu kako bi napravili pomake. Opština Tivat za 2016. u budžetu za sport opredijelila je najviše sredstava do sada, 250.000 eur-a.

Imali smo podršku velikih investitora Porto Montenegra i Luštice Divelopmenta, ali i drugih manjih kompanija. Što se tiče sportske infrastrukture nisam zadovoljan, tu treba da napravimo neke dublje rezove kako bi sportska infrastruktura pratila razvoj sporta na pravi način da bi stvorili preduslove da tivatski sport napreduje“, kazao je presjednik Novosel.

U ime dobitnika priznanja organizatorima su se zahvalili vicešampion svijeta u boćanju Miroslav Petković i trener jesenjeg prvaka Prve rukometne lige, Dejan Stjepčević.

Svečanosti su prisustvovali i  bivši najbolji sportisti Tivta.

Najčitanije