24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Jazz veče u Luštici Bay u subotu 5. avgusta

Ahmed Harfoush – Jazz u Luštici Bay

Jazz veče sa egipatskim muzičarem Harfušem na programu je u The Chedi Lustica Bay u subotu 5. avgusta u 20 sati


Ljetnji muzički program u okviru Luštice Bay nastavlja se nastupom egipatskog džez muzičara Ahmeda Harfuša (HarfoushH) sa pratećim bendom HarfousH Jazz Band.

Ljubitelji laganih, prefinjenih džez nota imaće priliku da upoznaju ovog vrsnog džez interpretatora koji prvi put nastupa u Crnoj Gori. Koncert je na programu u subotu, 5. avgusta, u 20 sati, u The Chedi Lustica Bay.

Ahmed Harfoush je egipatski džez pjevač koji trenutno živi u Londonu, a više od jedne decenije nastupa širom svijeta. Svoju karijeru je započeo u Kairu, gdje je studirao na Muzičkom konzervatorijumu, a zatim se usavršavao na londonskoj Mauntvju umjetničkoj akademiji (Mountview Academy for Theatre Arts) i potom u Sjedinjenim Američkim Državama. Kao član više muzičkih bendova pre početka solo karijere, Harfuš je razvio izrazitu naklonost prema američkom muzičkom nasljeđu, a posebno mjuziklima. Prethodnih godina je postao najpopularniji džez pjevač i zabavljač u Egiptu i rado viđen gost na muzičkim pozornicama širom svijeta.

HarfousH je nastupao u Londonu, Parizu, Rimu, Berlinu, Larnaci, Atini, Beču, Budimpešti, Pragu i brojnim drugim gradovima u Evropi i svijetu. Osnovao je HarfousH Jazz Band u Londonu, 2015. godine, u okviru koga razvija i svoj muzički poduhvat Egyptian Jazz Project koji sadrži džez obrade klasičnih egipatskih pop pjesama iz sredine XX vijeka pomiješanih sa američkim uticajima tog doba.

Luštica Bay – TO Tivat – foto Ranko Maraš

„Za naredni vikend možemo da najavimo pravu muzičku poslasticu i jedno nesvakidašnje džez veče u Luštici Bay. Naime, naši gosti i posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa veoma popularnim egipatskim džez muzičarem bogatog opusa, Harfušem, koji će nam predstaviti muzičku tradiciju Bliskog istoka uz uticaje evropskih i američkih trendova sredine prošloga vijeka. Nastojimo da publici uvijek predstavimo nešto novo i drugačije, nudeći iskustvo kreativne umjetničke energije koja nastaje u susretu sa bogatim kulturnim nasljeđem i inspiracijom koju umjetnici pronalaze nastupajući u našem autentičnom urbanom i prirodnom okruženju. Istinsku dimenziju susreta i prepoznavanja različitih kultura koje obogaćuju svakoga od nas i svakog posjetioca Luštice Bay stvaramo kroz njegovanje našeg odnosa pripadnosti zajednici u kojoj živimo i rastemo“, izjavila je Sonja Banićević, supervizorka organizacije događaja u Luštici Bay.

Nastup HarfousH Jazz Banda ne treba propustiti, a ulaz je slobodan.

Najčitanije