21.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena izložba Daliborke Kordić

Izložba Daliborke Kordić
Izložba Daliborke Kordić

Gradska galerija Kotor započela je juče izložbenu sezonu 2016. postavkom sugrađanke Daliborke Kordić.

Daliborka Kordić je rođena je 1972. godine u Kotoru. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, odsjek slikarstvo, u klasi profesora Dragana Karadžića.

Dobitnik je Nagrade za najbolji likovni rad nastao u Kotoru u 2007. 2013. i 2015. godini, učesnica je 44. i 46. Hercegnovskog likovnog salona. Živi i radi u Kotoru.
Kotorskoj, ali i ostaloj likovnoj publici, Daliborka je već dobro poznata po brojnim multimedijalnim prezentacijama izuzetnog likovnog kvaliteta, snažnog i samosvojnog likovnog izraza, naglašene dramatike i eruptivne ekspresivnosti. Da podsjetimo samo na neke: Ulazak u crtež, Energija, The Red Road, Target, Kavez, Beyond, Corpo Mente, Ob-session…

Najveći dio ovih ciklusa je nastao i stvaran za Gradsku galeriju Kotor. Kada je riječ o Kotoru, izlagala je i u Galeriji solidarnosti, kao i u konobi Atrium.

Izložba Daliborke Kordić
Izložba Daliborke Kordić

Njen rad je predstavljen i u drugim gradovima Crne Gore, ali i u iniostranstvu. Najnovija izložba crteža Daliborke Kordić je nešto na što svakako nismo navikli kada su njene samostalne prezentacije u pitanju, a to je “samo” i isključivo izložba crteža. Svi ostali mediji kojima se obično izražava su ovoga puta izostavljeni. Predstavlja se frizom crteža rađenih kombinovanom tehnikom.

Izložba će biti otvorena do 24. februara.

Najčitanije